Říjen v ULLH: Dominantní Black Dogs, ostrostřelec Tomaník či jistí gólmani Engineers

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Říjen v ULLH: Dominantní Black Dogs, ostrostřelec Tomaník či jistí gólmani Engineers
Říjen v ULLH: Dominantní Black Dogs, ostrostřelec Tomaník či jistí gólmani Engineers
Říjen v ULLH: Dominantní Black Dogs, ostrostřelec Tomaník či jistí gólmani EngineersULLH
Desátý měsíc roku 2022 znamenal pořádný rozjezd páté sezony Univerzitní hokejové ligy. Jaký celek zářil a kdo byl elitním ostrostřelcem? Který gólmanský tandem válel, kam dorazilo mnoho fanoušků či kdo válí na sociálních sítích?

Výborné výkony Black Dogs

Říjen se velmi dobře podařil Budějovickým Black Dogs. Ze čtyř odehraných zápasů si připsali devět bodů, padli pouze v posledním utkání měsíce těsně 2:3 s pražskými UK. Jihočeši byli v desátém měsíci kalendářního roku střelecky velmi aktivní, v utkáních vstřelili celkem 23 branek a do jejich klece spadl kotouč pouze pětkrát.

Lídrem bodování Black Dogs je Lukáš Prášek, který sice odehrál pouhá tři utkání, připsal si v nich však sedm kanadských bodů. Za zmínku stojí i tři výhry na straně Akademiků a MUNI, o výhru více si připsali hokejisté UK Hockey Prague, kteří však stihli v říjnu nastoupit k pěti zápasům.

Postrachy gólmanů

Ve velkém stylu jela také Masarykova Univerzita, za kterou vymetá branku kapitán Pavel Tomaník. Už v zářijovém zápase proti Black Dogs zapsal dvě přesné trefy. V následujícím měsíci pokračoval ve výtečné střelecké formě a ve čtyřech zápasech skóroval osmkrát.

Mezi nahrávači vládne Jan Hasoň z MUNI, který si připsal ve čtyřech zápasech sedm asistencí. V říjnu se velmi dařilo i dvojici z Pardubic. Martin Maťátko a Marek Ladman posbírali po osmi kanadských bodech.

Brankářský tandem snů

Nejméně inkasovaných branek měli za říjen pražští Engineers. Gólmanská dvojice Josef Havel , Jakub Maličkay dovolila svým soupeřům ve třech zápasech pouze čtyři branky. Havel si navíc v utkání proti Ostravě připsal čisté konto, když úspěšně zneškodnil 23 střeleckých pokusů BO.

Výjimečné zápasy

Říjen byl plný speciálních zápasů v rámci Univerzitní ligy. Vše se odšpuntovalo v Brně, kdy 4. 10. dorazilo na souboj univerzit mezi VUT a MUNI krásných 7 700 diváků, čímž byl pokořen rekord v návštěvnosti Univerzitní ligy ledního hokeje.

O týden později se konal velký zápas v hlavním městě. Eden hostil Bitvu o Prahu, na kterou si našlo cestu přes 2 300 fanoušků. Na ledě zvítězili úřadující vítězové ligy z Karlovy Univerzity.

Ostravské derby nabídlo souboj mezi dvěma ostravskými univerzitami v Ostravar Areně. Na místní souboj si našlo cestu přes 8 tisíc fanoušků, zisk poháru nakonec slavila Ostravská univerzita, která přetlačila Vysokou školu Báňskou poměrem 7:5.

Závěr nabitého programu top utkání nabídla Bitva o Plzeň. V západočeské metropoli se v hokejové výstroji střetli studenti ZČU a LFP, tento souboj sledovalo také velké množství fanoušků, kteří se vypravili do LOGSPEED CZ Arény. Před zraky několika stovek diváků nakonec zvítězila Západočeská univerzita.

Vládci sociálních sítí

Univerzitní hokej je bezesporu nejzábavnější ligou v Česku, a tak se souboje svádí nejen na ledě, ale i na sociálních sítích. Velmi povedené vtípky hází ven například HC MUNI, kteří si v říjnu smlsli na Křídlech ze Severu, a poté zkrotili pardubické Riders.