Ronaldo otevřeně o United: Zradili mě. Ten Haga nerespektuju, protože on nerespektuje mě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ronaldo otevřeně o United: Zradili mě. Ten Haga nerespektuju, protože on nerespektuje mě
Angažmá Cristiana Ronalda v United je téměř stoprocentně u konce.
Angažmá Cristiana Ronalda v United je téměř stoprocentně u konce.Profimedia
Už toho bylo moc. Nádoba přetekla a Cristiano Ronaldo promluvil (37). Před blížícím se světovým šampionátem v Kataru se hvězdný fotbalista vyjádřil ke své situaci v Manchesteru United a vůbec si nebral servítky. "Někteří lidé mě tu nechtěli. Ten Haga nerespektuju, protože on nerespektuje mě," vypráví Portugalec v rozhovoru s Piersem Morganem pro britský The Sun.

V srpnu 2021 se Ronaldo vrátil do United z Juventusu, aby na Old Trafford navázal na své veleúspěšné první angažmá, během nějž v letech 2003-2009 získal osm velkých trofejí.

V rozhovoru s Piersem Morganem pro TalkTV, který vyšel v neděli, Ronaldo čelil otázce, zda se ho někdo snažil z klubu vyštvat.

"Ano, nejen trenér (Ten Hag), ale i další dva nebo tři lidé kolem klubu. Cítil jsem se zrazený," odvětil hvězdný Portugalec.

"Cítím se zrazen a cítil jsem, že mě tu někteří lidé nechtějí, a to nejen letos, ale už loni," dodal Ronaldo.

V říjnu Erik ten Hag uvedl, že Ronaldo odmítl nastoupit jako náhradník v závěru utkání s Tottenhamem Hotspur, zatímco místotoho opustil Old Trafford ještě před závěrečným hvizdem. Následující sobotu byl pak vynechán z nominace pro duel s Chelsea.

Sedmatřicetiletý útočník, který bude na světovém šampionátu v Kataru kapitánem portugalské reprezentace, se vyjádřil právě k nizozemskému trenérovi United: "Nemám k němu respekt, protože on nemá respekt ke mně. Pokud mě nerespektuješ, nikdy nebudu respektovat já tebe."

Ronaldo uvedl, že ho Manchester United nepodpořil, když byla jeho dcera v červenci převezena do nemocnice. Řekl, že o něm klub pochyboval a neprojevil dostatek empatie, když nedorazil včas na předsezonní přípravu.

"Myslím, že fanoušci by měli znát pravdu," řekl.

"Chci pro klub jen to nejlepší. To je důvod, proč jsem se do Manchesteru United vrátil. Ale uvnitř máme nějaké věci, které nám neumožňují dosáhnout nejvyšší úrovně jako to dokazují City, Liverpool a teď dokonce i Arsenal. Klub s takovým rozměrem by měl být podle mého názoru na vrcholu stromu, ale bohužel není," vyprávěl Ronaldo.

Majitel pěti Zlatých míčů působil v Manchesteru pod Sirem Alexem Fergusonem, který se v roce 2013 rozloučil s trenérskou kariérou. Podle Ronaldova slov sdílejí právě s legendárním lodivodem United na klub stejný pohled.

"Pokrok od konce Sira Alexe byl nulový, v klubu jsem neviděl žádný vývoj. Nic se nezměnilo," pronesl mistr Evropy z roku 2016 a následně dodal: "On ví lépe než kdokoliv jiný, že klub není na cestě, kterou si zaslouží. On to ví. Ví to každý. Lidé, kteří to nevidí, to vidět nechtějí, jsou slepí."

Hvězdný Portugalec zkritizoval rovněž angažování manažera Ralfa Ragnicka, který v Divadle snů nahradil jeho bývalého spoluhráče Oleho Gunnara Solskjaera: "Poté, co klub vyhodil Oleho, přivedl sportovního ředitele Ralfa Ragnicka, což nikdo nechápe. Tenhle člověk není ani trenér. Velký klub jako Manchester United si přivede sportovní ředitele, to nepřekvapilo jen mě, ale celý svět."

A ušetřen nebyl ani Ronaldův bývalý hvězdný spoluhráč Wayne Rooney, který legendárnímu útočníkovi United vrátil úder: "Nevím, proč mě tak kritizuje. Asi proto, že on ukončil kariéru a já stále hraju na vysoké úrovni. Nebudu tvrdit, že vypadám lépe než on. I když je to pravda."