Ronaldo po vyřazení: Můj největší sen skončil, ale oddanost Portugalsku se nezměnila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo po vyřazení: Můj největší sen skončil, ale oddanost Portugalsku se nezměnila

Ronaldo po vyřazení: Můj největší sen skončil, ale oddanost Portugalsku se nezměnila
Ronaldo po vyřazení: Můj největší sen skončil, ale oddanost Portugalsku se nezměnilaReuters
Za sen, který skončil, označil hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo (37) trpký konec na mistrovství světa v Kataru. Po porážce s Marokem 0:1 ve čtvrtfinále sdílel dnes na sociálních sítích své zklamání a budoucnost nechal otevřenou. Přestože se z něj ve vyřazovací fázi stal náhradník, jeho oddanost k reprezentaci se ani na okamžik nezměnila.

"Vyhrát mistrovství světa s Portugalskem byl největší a nejambicióznější sen mé kariéry. Naštěstí jsem získal mnoho trofejí mezinárodního rozměru, a to i pro Portugalsko, ale dostat jméno naší země na tu největší trofej na světě byl můj největší sen. Bohužel ten včera skončil," napsal sedmatřicetiletý Ronaldo, jenž s národním týmem vyhrál mistrovství Evropy v roce 2016 nebo premiérový ročník Ligy národů o tři roky později.

"Bojoval jsem tvrdě za svůj sen. Na pěti světových šampionátech v průběhu 16 let, na nichž jsem pokaždé skóroval, vždy po boku skvělých hráčů a za podpory milionů Portugalců, jsem do toho dal všechno," bilancoval Ronaldo, který je po ukončení smlouvy v Manchesteru United bez angažmá.

Sestřih utkání Maroko - Portugalsko 1:0.
Livesport CZ

V Kataru byl právě kvůli konci v anglickém klubu po kritice vedení i trenéra o to více sledovaný. Navíc vypadl ze základní sestavy a po porážce s Marokem opouštěl hřiště v slzách. Budoucnost nechává otevřenou.

"Chci jen, aby všichni věděli, že toho bylo hodně řečeno, hodně se toho napsalo, o mnohém se spekulovalo, ale moje oddanost Portugalsku se ani na okamžik nezměnila," prohlásil někdejší hráč Sportingu Lisabon, Realu Madrid nebo Juventusu Turín.

V Kataru skóroval pouze v úvodním duelu proti Ghaně. Trenér Fernando Santos ho po hodině hry třetího zápasu s Koreou vystřídal, což nesl nelibě. Santosovi se Ronaldova podrážděná reakce nelíbila, podle jeho slov si ale situaci vyříkali. Proti Švýcarsku přesto Ronaldo poprvé od roku 2008 chyběl v základní sestavě na velkém turnaji, podle kouče z taktických důvodů. Do čtvrtfinále proti Maroku zasáhl rovněž až ve druhé půli.

"Vždycky jsem byl tím, který bojoval za cíl všech a nikdy bych se neotočil zády ke spoluhráčům a své zemi. Prozatím k tomu není moc co dodat. Děkuji, Portugalsko. Děkuji, Katare. Ten sen byl krásný, dokud trval...," konstatoval Ronaldo, který je se 118 brankami historicky nejlepším reprezentačním střelcem na světě.