Ronaldo sesadil Messiho. Žebříčku nejlépe vydělávajících sportovců vládnou fotbalisté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo sesadil Messiho. Žebříčku nejlépe vydělávajících sportovců vládnou fotbalisté

Ronaldo si loni přišel na skoro 3 miliardy korun.
Ronaldo si loni přišel na skoro 3 miliardy korun.Profimedia
Fotbalový útočník Cristiano Ronaldo (38) je podle magazínu Forbes nejvíce vydělávajícím sportovcem. Především díky angažmá v saúdském Al-Nassru si za uplynulých dvanáct měsíců přišel před zdaněním a odečtením poplatků agentům na 136 milionů dolarů (asi 2,9 miliardy korun).

Ronaldo do Saúdské Arábie zamířil na konci prosince po nepovedeném návratu do Manchesteru United. S Al-Nassrem podepsal lukrativní čtyřletou smlouvu s ročním příjmem 46 milionů dolarů.

Dalších 90 milionů dolarů pětinásobný držitel Zlatého míče podle Forbesu vydělal "mimo hřiště" díky řadě sponzorských smluv. Z prvního místa žebříčku tak Ronaldo sesadil Lionela Messiho z Paris St. Germain.

Kapitán úřadujících argentinských mistrů světa si přišel celkem na 130 milionů dolarů, na třetím místě se umístil Messiho spoluhráč z pařížského celku Kylian Mbappé. Francouzský kanonýr vydělal 120 milionů.

TOP 5 sportovců s nejvyššími příjmy.
TOP 5 sportovců s nejvyššími příjmy.Livesport

Na čtvrtém místě skončil nejlepší střelec v historii NBA LeBron James z Los Angeles Lakers (119,5 milionů) a první pětici největších sportovních boháčů uzavřel boxerský šampion Saúl Álvarez (110 milionů).

Až za nimi se seřadily golfové hvězdy kontroverzního okruhu LIV Dustin Johnson (107) a Phil Mickelson (106). Osmý je basketbalista Stephen Curry z Golden State (100,4) a devátý je Roger Federer (95,1), přestože v září skončil s tenisem. Desátý je basketbalista Kevin Durant z Phoenixu (89,1).