Ronaldo v saúdskoarabské lize poprvé prohrál, souboj o první místo ovládl Al-Ittihad

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo v saúdskoarabské lize poprvé prohrál, souboj o první místo ovládl Al-Ittihad

Cristiano Ronaldo zažil první ligovou porážku v dresu Al-Nassr.
Cristiano Ronaldo zažil první ligovou porážku v dresu Al-Nassr.@AlNassrFC
V saúdskoarabské lize platí za největší hvězdu. Ve čtvrtečním šlágru na trávníku Al-Ittihad to však ukázal jen z části. Cristiano Ronaldo (38) totiž vyšel střelecky naprázdno a média po celém světě si nemohla nevšimnout jeho frustrace. Po porážce 0:1, která Al-Nassr odsunula na druhé místo ligové tabulky, Portugalec vzteky nakopl lahve s vodou a jen tak podtrhl svůj nepovedený výkon.

Al-Ittihad – Al-Nassr 1:0

Ronaldo si už na prostředí saúdskoarabské Professional League navykl, v sedmi zápasech nastřílel osm gólů a na další dva přihrál. Jenže při střetu dvou nejlepších týmů tabulky často jen marně rozhazoval rukama. Domácí Al-Ittihad, podporovaný více než 60 tisíci diváky, byl nebezpečnější a po závěrečném hvizdu nakonec i šťastnější.

Rozhodující trefu zápasu zařídil pro domácí deset minut před koncem Brazilec Romarinho, který úspěšně dotáhl povedený kontr Al-Ittahadu. Ronaldo měl pak jedinečnou šanci srovnat skóre důležitého utkání, brazilský gólman Marcelo Grohe však jeho pokus vyrazil do bezpečí a kapitán hostujícího týmu tak utrpěl první ligovou porážku v novém dresu.

Pořadí na čele SPL.
Pořadí na čele SPL.Livesport

Poslední hvizd z píšťalky renomovaného španělského sudího Antonia Mateua Lahoze navíc stvrdil, že se Al-Ittihad, vedený portugalským koučem Nunem Espiritem Santem a v sestavě se čtveřicí Brazilců, posunul do čela ligy o jediný bod právě před Al-Nassr.

I proto nebylo Ronaldovi po skončení zápasu vůbec do zpěvu. Projevilo se to i na jeho odchodu do útrob King Abdullah Sports City. Značně rozladěná portugalská hvězda si svou frustraci vybila na lahvích s vodou, které k radosti domácích fanoušků vzteky nakopla.