Šampion Oktagonu Sanikidze byl v Gruzii zatčen na demonstraci opozice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šampion Oktagonu Sanikidze byl v Gruzii zatčen na demonstraci opozice
Maté Sanikidze byl v Gruzii zatčen.
Maté Sanikidze byl v Gruzii zatčen.
Oktagon MMA
Šampion česko-slovenské organizace smíšených bojových umění Oktagon Maté Sanikidze (24) z Gruzie byl v úterý v Tbilisi zatčen na demonstraci přívrženců opozice, která byla svolána před sídlo parlamentu jako pokračování protestu proti kontroverznímu návrhu zákona o zahraničních agentech. O jeho zadržení a následném uvěznění informovala na sociálních sítích zápasníkova manželka.

Sanikidze byl ještě minulý týden v Ostravě, kde se zúčastnil tiskové konference Oktagonu před dalšími titulovými zápasy. Bojovník by měl 29. dubna v Bratislavě obhajovat pás šampiona v pérové váze proti Nizozemci Losenemu Keitovi.

O Sanikidzeho zatčení informoval i manažer sociálních médií Giorgi Kokiašvili, který zápasníkovi v Ostravě tlumočil. "Maté je hrdina našeho národa. Jsem na něj moc pyšný a rozhodně stojím za ním," uvedl Kokiašvili na instagramu.

Situací se zabývá vedení Oktagonu. "O situaci víme už od rána. První informace o tom, co se děje, jsme měli už kolem páté," uvedl jeden ze spolumajitelů organizace Pavol Neruda v tiskové zprávě. "Jsme v kontaktu s jeho ženou, týmem i managementem a budeme se, s ohledem na naše možnosti, v maximální možné míře snažit pomoci," doplnil.

Sanikidzeho rodinu podpoří Oktagon i finančně. "Věřím, že brzy budeme mít víc informací a hned, jak ho propustí, se s Matém spojíme a nabídneme mu pomocnou ruku ve všech oblastech, kde bude potřebovat. Je potřeba podporovat lidi, kteří bojují za správnou věc, a být spolu na stejné lodi. Maté Sanikidze reprezentuje hodnoty, které jsou vlastní i nám, a i proto si zaslouží pomoc a podporu od nás i od našich fanoušků," dodal Neruda.

Gruzínci v metropoli demonstrovali proti přijetí zákona, který podle nich v případě přijetí posune zemi k autoritářskému režimu po vzoru Ruska. Protestů se zúčastnily tisíce lidí a policie zadržela 66 demonstrantů, kterým hrozí postih za výtržnosti a neuposlechnutí pokynů policie, uvedlo ministerstvo vnitra.