Marseille rozstřílela Toulouse, zvítězil i Montpellier. Vítězná série Rennes skončila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Marseille rozstřílela Toulouse, zvítězil i Montpellier. Vítězná série Rennes skončila

Aktualizováno
Marseille rozstřílela Toulouse, zvítězil i Montpellier. Vítězná série Rennes skončila
Marseille rozstřílela Toulouse, zvítězil i Montpellier. Vítězná série Rennes skončilaAFP
Po katarském šampionátu a vánočních svátcích se na fotbalové trávníky vrátila francouzská Ligue 1. Při její středeční premiéře zaujala Neymarova červená karta i Mbappého gól "last minute". Ve čtvrtek se o slovo hlásí Lorient a jeho pokračující propad tabulkou, konec vítězné série Rennes, kanonáda Marseille či bezbranková nuda v Nice.

Montpellier – Lorient 0:2

Montpellier byl odhodlaný prodloužit sérii úspěchů ze vzájemných soubojů a zadělal na to už ve třetí minutě. K přímému kopu z dobré pozice se postavil Savanier a vyslal nádhernou ránu, která ukázkově zaplavala přímo ke vzdálenější tyči domácí branky. Po čtvrthodině hry se kapitán hostů po rychlé kombinaci zjevil v další velké příležitosti, tváří v tvář gólmanovi ale zakončil jen mimo. Skóre tedy znovu změnil až ve 22. minutě Elye Wahi, kdy se jeho odražená střela vznesla vysoko do vzduchu, mladý útočník však na rozdíl od zbytku domácí defenzivy nepřestal hrát, míč dostihl a jednoduchou hlavičkou zvýšil na 2:0. Zbytek první půle pak už žádnou další zajímavou šanci nenabídl.

Remeš – Rennes 3:1

Rennes přišlo o čtyřměsíční sérii bez porážky napříč všemi soutěžemi, když padlo na půdě Reims 1:3. Hostujícímu týmu se hrubě nevydařil především začátek zápasu, v němž museli během prvních 22 minut lovit hned dvakrát míč ze své sítě. V závěru navíc ještě pojistil cestu domácích za výhrou svou druhou brankou v zápase Folarin Balogun, a prodloužil tak šňůru neporazitelnosti červenobílých na osm ligových duelů.

Marseille – Toulouse 6:1

Marseille navázala na formu před světovým šampionátem a porazila na svém hřišti tápající Toulouse 6:1. Les Olympiens se dostali do vedení už ve 13. minutě zásluhou Valentina Rongiera, krátce před pauzou pak rozhodl o tříbodovém zisku domácích kuriózním vlastním gólem Rasmus Nicolaisen, přičemž ve druhé půli defenziva hostů propustila další čtyři branky. Favorit duelu tedy připravil svému soupeři nejvyšší ligovou porážku v sezoně a sám se díky zaváhání Rennes posunul na třetí místo v tabulce.

Nice – Lens 0:0

Lens remizovalo na hřišti Nice 0:0. Celek z Azurového pobřeží tak dokázal přibrzdit rozjetý Racing Club, jehož vítězná série se zastavila na čísle pět. Domácí se především v prvním poločase dostali do několika zajímavých možností. Byl to zejména Nicolas Pépé, kdo nenechal obránce týmu ze severu země v klidu, avšak ani jeho snažení nakonec k prolomení bezbrankového stavu nevedlo. Nice tak proti silnému soupeři navázalo na zlepšené výkony před reprezentační pauzou a prodloužilo sérii bez ligové porážky na sedm duelů v řadě.

Výsledky Ligue 1