Ligue 1 je zpátky. PSG slaví i bez Messiho, z penalty v nastavení rozhodl Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ligue 1 je zpátky. PSG slaví i bez Messiho, z penalty v nastavení rozhodl Mbappé
Aktualizováno
Ligue 1 je zpátky. PSG slaví i bez Messiho, z penalty v nastavení rozhodl Mbappé
Ligue 1 je zpátky. PSG slaví i bez Messiho, z penalty v nastavení rozhodl MbappéAFP
Po půldruhého měsíce trvající přestávce zapříčiněné mistrovstvím světa se šesti zápasy 16. kola vrátila Ligue 1. Poslední Angers navázalo tam, kde skončilo. Prohrálo v Ajacciu a připsalo si už osmou porážku v řadě, naposledy bodovalo 18. září. Mistrovské PSG se v souboji se Štrasburkem muselo obejít bez mistra světa Lionela Messiho (35), který se k týmu připojí až po Novém roce. A po dramatickém závěru, v němž Kylian Mbappé (24) proměnil penaltu, bere tři body.

Ajaccio –⁠ Angers 1:0

Nováček z Ajaccia porazil v domácím duelu mizerně hrající Angers 1:0. Formu ze závěru první části sezony si přenesl Youcef Belaïli, který rozhodl proměněnou penaltou na konci první půle. Alžírskému útočníkovi evidentně nedávný přestup z Brestu prospěl, když si v posledních třech utkáních připsal čtyři branky a dvě asistence. Černobílí tak odcházeli ze zápasu již s osmou ligovou porážkou v řadě, čímž stanovili nelichotivý klubový rekord.

Troyes –⁠ Nantes 0:0

Hráči Troyes nedokázali prolomit sérii pěti remíz před vlastními fanoušky, když s Nantes 0:0. V utkání řízeném průkopnicí mezi fotbalovými rozhodčími Stéphanií Frappartovou se aktivita přelévala z jedné strany na druhou, avšak žádný z celků se gólově prosadit nedokázal. Nejblíže ke skórování byl 10 minut před koncem prvního poločasu dánský obránce domácích Andreas Bruus, jenž trefil z hranice malého vápna břevno.

Auxerre –⁠ Monako 2:3

Monako otočilo nepříznivě se vyvíjející duel na hřišti Auxerre, kde nakonec zvítězilo 3:2. Cestu knížecího klubu ke třem bodům odstartoval svým sedmým ligovým zásahem Wissam Ben Yedder, kterého v poločase vystřídal a následně dvakrát gólově doplnil teprve 17letý Eliesse Ben Seghir. Ten tak ideálním způsobem splatil důvěru trenérovi, který jej vůbec poprvé nasadil do utkání nejvyšší francouzské soutěže.

Clermont –⁠ Lille 0:2

Lille uspělo na hřišti Clermontu 2:0 a přiblížilo se pohárovým příčkám. Hosté nastoupili bez navrátivších se útočníků z mistrovství světa Jonathana Davida a Timothyho Weaha, kteří se v dosavadním průběhu sezony podíleli celkem na 14 brankách, a směrem dopředu se dlouho trápili. Trn z paty jim až po hodině hry vytrhl z penalty skórující Angel Gomes. Domácí potvrdili sestupnou tendenci svých výsledků, když natáhli svou sérii bez výhry na šest utkání.

Brest –⁠ Lyon 2:4

Lyon si veze tři body z Brestu za vítězství 4:2. O teprve druhou venkovní výhru Les Gones v aktuální sezoně se zasloužila především dvojice Alexandre LacazetteMaxence Caqueret, jejichž spolupráce přinesla ve 21. minutě úvodní branku utkání. Druhý jmenovaný pak před pauzou vybojoval pokutový kop, který kapitán hostů bezpečně proměnil.

PSG –⁠ Štrasburk 2:1

Úřadující mistři přetlačili o záchranu bojující Štrasburk. Z hrdiny "padouchem" se stal Marquinhos, který sice v úvodu poslal domácí do vedení, ovšem chvíli po změně stran nešťastnou tečí zařídil hostům vyrovnání. Ještě horší vizitku si z duelu odnesl Neymar. Sice znovu předváděl fotbalové umění, v 63. minutě ovšem výrazně oslabil svůj tým, když si simulací vysloužil druhou žlutou kartu. V samotném závěru však z penalty definitivně vrátil vedení PSG Mbappé.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Livesport