Schick trefil remízu, skóroval i Kadeřábek. Bayern potřetí v řadě remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schick trefil remízu, skóroval i Kadeřábek. Bayern potřetí v řadě remizoval

Aktualizováno
Patrik Schick měl v utkání proti Hertě šancí na dva zápasy, proměnil ale jen jednu.
Patrik Schick měl v utkání proti Hertě šancí na dva zápasy, proměnil ale jen jednu.AFP
Leverkusen v 6. kole Bundesligy pouze remizoval na hřišti Herthy Berlín. Adam Hložek (20) velkou šanci neproměnil, Patrik Schick (26) jednu ze svých čtyř možností ano a srovnal na konečných 2:2. Dortmund prohrál v Lipsku 0:3 a Bayern v závěru ztratil vedení nad Stuttgartem, byla to jeho třetí plichta v řadě. Pavel Kadeřábek (30) pečetil triumf nad Mohučí gólem na 4:1 a Hoffenheim v neúplné tabulce poskočil už na třetí místo.

Hložek poprvé nastoupil na pozici pod hrotem, tedy pod Schickem. Leverksuen měl v Berlíně po prvním poločase dvě střely na bránu a o obě se postarali Češi. Dánský gólman Oliver Christensen ale zlikvidoval jak hlavičku Schicka, tak střelu jeho mladšího spoluhráče.

Zatímco Hložek šel v 66. minutě ze hřiště, Schick dal 10 minut před koncem levačkou z voleje poslední gól utkání. Byla to jeho třetí velká šance, poté mu ještě střelu v nadějné pozici zblokoval obránce a Bayer si tak v šestém zápasu sezony připsal teprve čtvrtý bod. Na poslední minutu naskočil za domácí Vladimír Darida

Statistiky utkání Hertha – Leverkusen

Bayern potřetí za sebou zaváhal, když pouze remizoval se Stuttgartem 2:2. Za domácí zářily dvě mladé naděje Mathys Tel a Jamal Musiala, kteří si oba připsali po vstřeleném gólu. Ani vedení 2:1 však Bavorům k vítězství nestačilo, v úplném závěru totiž z penalty srovnal Serhou Guirassy. Úřadujícího mistra může na čele tabulky v neděli přeskočit Freiburg.

Statistiky utkání Bayern – Stuttgart

Hoffenheim se dostává do solidní formy, vyhrál čtvrtý z posledních pěti duelů. Poprvé od roku 2018 porazil doma Mohuč, což mu ulehčil Alexander Hack, který ve 41. minutě viděl červenou kartu. Penaltu sice Andrej Kramarič neproměnil, zaváhání však v 53. minutě pohledným gólem odčinil. K výhře domácích 4:1 přispěl závěrečnou brankou i Kadeřábek, který v základní sestavě nastoupil poprvé od prohry v úvodním kole.

Statistiky utkání Hoffenheim – Mohuč

Kouzlo nového kouče zabralo, Lipsko pod vedením Marca Roseho zvítězilo doma nad Dortmundem 3:0. Borussii, kterou trápila také rozsáhlá marodka, doplatila na své nedůslednosti. Těch využil především maďarský mladík Dominik Szoboszlai, jenž si připsal asistenci a k ní nádherný gól z dobrých 25 metrů vzdálenosti.

Statistiky zápasu Lipsko – Dortmund

Wolfsburg se dočkali prvního ligového vítězství v sezoně, když zdolal Frankfurt na jeho hřišti 1:0. Rozhodující branku zápasu obstaral francouzský obránce Maxence Lacroix. Svěřenci Nika Kovače se tak odlepili od sestupových pozic, naopak Eintracht po vysoké prohře 0:3 se Sportingem Lisabon v Lize mistrů padl i v domácí soutěži.

Statistiky zápasu Frankfurt – Wolfsburg

Schalke doma porazilo Bochum 3:1 a po první výhře po návratu do Bundesligy opustilo sestupové příčky. Tři body spadly domácím do klína v 73. minutě, kdy se do vlastní sítě trefil Erhan Mašovič. Celek z Gelsenkirchenu vyhrál v nejvyšší soutěži poprvé od května 2021, hosté se naopak prvního bodového přísunu nedočkali a s nulou zůstali na dně tabulky. Alex Král přihlížel triumfu Schalke z lavičky.

Statistiky zápasu Schalke – Bochum

Tabulka Bundesligy