Na Leverkusen v úvodu sezony padla deka. Frustrace, zklamání, nespokojenost, zní z šatny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na Leverkusen v úvodu sezony padla deka. Frustrace, zklamání, nespokojenost, zní z šatny

Leverkusen je v Bundeslize na posledním místě.
Leverkusen je v Bundeslize na posledním místě.Profimedia
Po prvních čtyřech soutěžních zápasech mají v Leverkusenu o čem přemýšlet. Bayer loni skončil na třetím místě bundesligové tabulky a velké plány měl rovněž pro nadcházející měsíce, o to větší šok představují výkony v úvodu sezony. Další nezdar přišel v sobotu odpoledne proti Hoffenheimu.

"Frustrace, zklamání, nespokojenost - přesně to se nám v tuto chvíli honí hlavami," nechal se slyšet obránce Jonathan Tah.

"Nesmíme se bát vzít na sebe odpovědnost, to platí pro každého z nás. Nikdo nehrál dostatečně dobře, k ideálnímu výkonu měli daleko všichni. Hoffenheim byl všude o krok dříve," hodnotil dále.

Leverkusen překvapivě selhal v prvním kole poháru na hřišti Elversbergu (3:4) a reputaci si nevylepšil ani v lize. Nejprve těsně padl v Dortmundu, před týdnem přenechal všechny body Augsburgu a v sobotu přišlo další zklamání proti Hoffenheimu, celkovým výsledkem je poslední příčka tabulky s jednou vstřelenou brankou.

"Nedovedu si to vysvětlit. Musíme si to rozebrat, a to co nejdříve. Chybí nám touha po výhře, stejně jako snaha dohrávat souboje, naše hra toho postrádá hodně," nešetří kritikou brankář Lukáš Hradecký.

"Nedokázali jsme se o výsledek poprat, chyběl správný přístup, především pak při inkasovaných gólech. Zatím si tým nesedl a může to mít něco společného s vyřazením z poháru, ale určitě to nebude jenom o tomto zápase. Je to složitá chvíle pro nás všechny," sdělil médiím trenér Gerardo Seoane.

Leverkusen v průběhu léta koupil Adama Hložka a jedná se o jedinou investici, vzhledem k náročnému podzimu se tak dá očekávat příchod nějaké další tváře. To nevylučuje ani sportovní ředitel Simon Rolfes.

"Samozřejmě, i impuls v podobě nových posil je možný. Kádr se zatím nesehrál a netáhne za jeden provaz. Je třeba si vše rozebrat a uvědomit si, kde děláme chyby. A to nevyřeší výhradně další posily, v první řadě si do svědomí musíme sáhnout my všichni," upozorňuje sportovní ředitel Rolfes.

Tabulka německé Bundesligy