Schick vyhlíží souboj s Ronaldem: Chtěl jsem mít zlaté kopačky jako on

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schick vyhlíží souboj s Ronaldem: Chtěl jsem mít zlaté kopačky jako on

Schick vyhlíží souboj s Ronaldem: Chtěl jsem mít zlaté kopačky jako on
Schick vyhlíží souboj s Ronaldem: Chtěl jsem mít zlaté kopačky jako onProfimedia
Sobotní zápas Ligy národů mezi Českem a Portugalskem v Edenu bude i soubojem dvou nejlepších střelců z loňského mistrovství Evropy. Útočníci Patrik Schick (26) a Cristiano Ronaldo (37) zaznamenali na turnaji pět branek, ve prospěch portugalské hvězdy rozhodla jedna asistence navíc. Schick připustil, že jako malý měl Ronalda za vzor, ale nechtěl být něčí kopie, a tak si našel svůj styl.

"Ronaldo vzor rozhodně byl. Začal jsem ho sledovat na Euru 2004, když mu bylo nějakých 19 let. To bylo poprvé, kdy jsem ho zaregistroval. Milan Baroš měl tehdy modré kopačky, Ronaldo na tom Euru zlaté. Já chtěl mít taky zlaté kopačky, které jsem pak měl. Takže kopačkami to začalo," vyprávěl novinářům s úsměvem Schick.

"Potom jsem díval na nějaká videa na internetu, snažil jsem se od něj okoukat nějaké kličky a triky s balonem. Ale postupem času nemůžete jen tak kopírovat, musíte zapojit něco vlastního. Ani já bych nechtěl být něčí kopie. Takže ve finále jsem si pak našel nějaký svůj styl, kterým se prezentuji," dodal český útočník, který se s Ronaldem na loňském Euru přetahoval o pozici nejlepšího střelce turnaje.

"Nevím, jestli je mezi námi nějaká konkurence. Věkově jsme docela daleko od sebe," podotkl. "Ronaldo toho teď v Manchesteru United moc nenahrál, střelecky se mu taky úplně nedařilo. Myslím, že sem přijede s velkou motivací všem dokázat, co je to za hráče a střelce. Nějaké srovnání tu mezi námi asi bude, když vezmeme v potaz to Euro, ale jinak bych se s ním nechtěl nějak poměřovat," doplnil Schick, který kvůli zranění chyběl při červnovém duelu v Portugalsku.

Vaclík: Těšíme se na něj všichni

Také podle českého brankáře Tomáše Vaclíka bude mít Ronaldo do zápasu s Českem i vzhledem k rozpačitému začátku sezony velkou chuť. Po spekulacích o jeho odchodu z Manchesteru United nepatřil nejlepší střelec portugalské reprezentační historie v duelech anglické ligy do základní sestavy a poprvé v ročníku skóroval až v utkání Evropské ligy proti Tiraspolu.

"Myslím, že nejen já, ale všichni se na něj těšíme. Po tom začátku sezony a peripetiích v přípravě bude mít velkou chuť proti nám. Přijde mi, že když nedá gól, je vždy frustrovaný. To jen ukazuje na jeho mentalitu střílet góly a hladovost po brankách. Je to taky jeden z důvodů, proč má i v jeho věku pořád top výkonnost," prohlásil brankář Olympiakosu.

V červnovém vzájemném duelu v Lisabonu se Ronaldo při portugalské výhře 2:0 neprosadil. "Končil zápas frustrovaný. Věřím, že se nám ho společnými silami podaří uhlídat i podruhé. Půjde o velkou výzvu. Portugalský tým ale není jen Ronaldo, obrovskou kvalitu má na všech pozicích," poznamenal Vaclík, který v Lisabonu nechytal.

Nejbližší program reprezentace

Tabulka skupiny A2 Ligy národů