Sedmý trenér za 11 let. PSG převzal Galtier, jméno si udělal v Lille a v Nice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sedmý trenér za 11 let. PSG převzal Galtier, jméno si udělal v Lille a v Nice

Nice dovedl do finále poháru, s Lille vyhrál titul, teď Galtiera čeká náročná mise v Paříži.
Nice dovedl do finále poháru, s Lille vyhrál titul, teď Galtiera čeká náročná mise v Paříži.Profimedia
Novým trenérem fotbalistů Paris St. Germain se v úterý oficiálně stal Christophe Galtier (55). Rodák z Marseille ve funkci nahradil Mauricia Pochettina (50), který PSG vedl tým od loňského ledna. Galtier, jenž si udělal dobré jméno zejména díky působení v Lille a v Nice, se stal se už sedmým koučem Pařížanů za posledních 11 let, kdy klub vlastní katarští majitelé.

Argentinec Pochettino získal s PSG v uplynulé sezoně ligový titul, v Lize mistrů ale bohatý klub opět neuspěl a vypadl už v osmifinále. O premiérový triumf v milionářské soutěži se tak s PSG příští sezonu pokusí Galtier.

"Uvědomuju si zodpovědnost, jíž budu mít v čele tohoto mimořádného týmu, který je jedním z nejkonkurenceschopnějších a nejpůsobivějších v Evropě. Všichni víme, co dnes Paris St. Germain ve francouzském i mezinárodním fotbale představuje. Těším se, že brzy usednu na lavičku na velkolepém stadionu Park princů, z něhož vyzařuje vášeň pro fotbal," řekl Galtier.

Rodáka z Marseille čeká čtvrté angažmá v roli hlavního trenéra. V minulosti vedl osm let Saint-Étienne a čtyři roky Lille, se kterým v ročníku 2020/21 získal překvapivě francouzský titul. V uplynulé sezoně dovedl k pátému místu a do finále poháru Nice, které už jmenovalo nového kouče Luciena Favreho.