Jak to bude se Zimou? Reprezentační obránce by údajně mohl zamířit zpět do Slavie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jak to bude se Zimou? Reprezentační obránce by údajně mohl zamířit zpět do Slavie

Aktualizováno
David Zima v Turíně příliš nenastupuje.
David Zima v Turíně příliš nenastupuje.Profimedia
Český fotbalista David Zima (23) by nakonec z FC Turín nemusel odejít do Hamburku, ale mohl by se vrátit do Slavie. Televize Sky uvedla, že reprezentační obránce dnes v německém druholigovém klubu podstoupí zdravotní prohlídku a poté by měl podepsat smlouvu. Podle italského novináře Gianlucy Di Marzia však nedošlo k dohodě a stoper by mohl zamířit do Edenu, odkud v létě 2021 do Itálie odešel. Pražský klub informaci nekomentoval.

Zima si v první sezoně v Turíně připsal v italské lize 20 startů, ale natrvalo se do základní sestavy neprosadil i vinou několika zranění. V tomto ročníku zasáhl jen do pěti kol Serie A. I vzhledem k letnímu mistrovství Evropy v Německu chtěl mít větší vytížení, a tak se pro jarní část poohlížel po jiném klubu.

O Zimův návrat projevila zájem Slavia. Předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík ale v nedávném Totálním podcastu uvedl, že si turínský klub řekl o příliš vysokou sumu – o minimálně stejnou částku, za kterou červenobílí hráče prodali.

Zdálo se, že český stoper tak nakonec zamíří na hostování do konce sezony do Hamburku, který bojuje o návrat do bundesligy. Součástí dohody měla být opce na přestup za šest milionů eur (148,5 milionu korun). Podle Di Marzia se ale jednání zastavila a do hry znovu vstoupila Slavia. Není jasné, jakou sumu nyní nabídla.