Výhra pro zesnulého Mädera. Evenepoel ovládl předposlední etapu Závodu Kolem Švýcarska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výhra pro zesnulého Mädera. Evenepoel ovládl předposlední etapu Závodu Kolem Švýcarska

Remco Evenepoel věnoval vítězství zesnulému Mäderovi.
Remco Evenepoel věnoval vítězství zesnulému Mäderovi.Profimedia
Předposlední sedmou etapu závodu Kolem Švýcarska vyhrál po úniku v posledních kilometrech belgický cyklista Remco Evenepoel (23) a v cíli uctil památku zesnulého švýcarského kolegy Gina Mädera (†26). Kvůli jeho pátečnímu úmrtí po tragické nehodě nenastoupilo do sobotní etapy 36 jezdců.

Organizátoři se rozhodli zmrazit časy z sobotní etapy do celkového pořadí 25 kilometrů před cílem. Peloton jel podle dohody dlouho společně a závodit se začalo až v závěru.

Evenepoel, který nastoupil 17 km před cílem, po projetí cílem zvedl prsty k nebi a položil si ruku na srdce. V průběžném pořadí je čtvrtý se ztrátou 46 sekund na vedoucího Dána Mattiase Skjelmoseho. Poslední šanci na zlikvidování manka bude mít v nedělní časovce.

"Myslím, že to byl nejlepší způsob, jak uctít Gina. Vzdát mu hold a projevit úctu jeho rodině v těchto těžkých chvílích. Tahle výhra a trofej jsou pro ně. Nic to nezmění, ale chci, aby věděli, že my všichni v pelotonu, v našem malém světě, na ně myslíme," řekl v cíli etapy Evenepoel.

Mäder v pátek v nemocnici v Churu podlehl zraněním, která utrpěl při ošklivém pádu ve čtvrteční etapě. Organizátoři proto zrušili páteční etapu, místo níž peloton odjel jen závěrečných 20 kilometrů a uctil památku zesnulého cyklisty. Kromě Mäderovy stáje Bahrajn Victorious odstoupily ze závodu také týmy Tudor a Intermarché-Circus-Wanty.

Výsledky Závodu Kolem Švýcarska