Dva pády poznamenaly koncovku čtvrté etapy Vuelty. První projel cílem Australan Groves

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dva pády poznamenaly koncovku čtvrté etapy Vuelty. První projel cílem Australan Groves
Australan Groves dojel do cíle v čase 4:05:41.
Australan Groves dojel do cíle v čase 4:05:41.Profimedia
Australský cyklista Kaden Groves (24) vyhrál čtvrtou etapu Vuelty a slaví třetí vavřín na Grand Tours. V závěru 183,4 km dlouhé trasy z Andorry do Tarragony porazil ve spurterském souboji Juana Sebastiána Molana (28) z Kolumbie. Vedení v průběžném pořadí uhájil obhájce titulu Remco Evenepoel (23) z Belgie.

Koncovku dnešní etapy poznamenaly dva pády. K hromadnému karambolu v pelotonu došlo nejprve zhruba čtyři kilometry před koncem, kde se hlavní pole roztrhlo. Další dva jezdci poté skončili v bariéře v poslední ostré zatáčce před cílem.

Český cyklista Michal Schlegel dojel na 71. místě ve skupině, která na vítěze v závěru ztratila 33 sekund. Jan Hirt nabral ještě o 18 sekund víc a obsadil 92. příčku.

Časovkářský mistr světa Evenepoel se dnes všem nepříjemnostem vyhnul, na rozdíl od předchozího dne, kdy se po průjezdu cílem srazil s novinářem a skončil na zemi. Svá zranění z tohoto karambolu ale označil jen za povrchová a neměla by ho nijak omezovat. "To se stává. Měl jsem štěstí," uvedl lídr týmu Soudal-Quick Step.

V červeném dresu bude i ve středeční páté etapě hájit náskok pěti sekund před Španělem Enricem Masem. Dánský šampion Tour de France Jonas Vingegaard figuruje s odstupem 31 sekund na čtvrtém místě.

Peloton ve středu absolvuje 186,2 km dlouhou trať z Morelly do Burriany. Cyklisty čeká podobný zvlněný profil jako dnes a opět by se v závěru ke slovu měli dostat spurteři.

Výsledky 4. etapy Vuelty