Koudelka vyrovnal nejlepší umístění v sezoně, v závodě SP v Trondheimu skončil devátý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Koudelka vyrovnal nejlepší umístění v sezoně, v závodě SP v Trondheimu skončil devátý
Koudelka získal deváté místo. (archivní foto)
Koudelka získal deváté místo. (archivní foto)Profimedia
Skokan na lyžích Roman Koudelka (34) obsadil v závodě Světového poháru v Trondheimu deváté místo a vyrovnal svůj nejlepší výsledek v probíhající sezoně. Vyhrál Rjoju Kobajaši (27) z Japonska.

Čtyřiatřicetiletý Koudelka za dobrým umístěním vykročil už v prvním kole. V něm na středním můstku skočil 102 metrů a na páté příčce porazil mimo jiné i lídra Světového poháru Rakušana Stefana Krafta, jenž byl až osmý.

Druhé kolo už Koudelkovi tolik nevyšlo a navíc mu nepomohly ani větrné podmínky. Skočil 98 metrů a v konečném pořadí se propadl na deváté místo. Vyrovnal si tak sezonní maximum z Willingenu, kde se začátkem února vrátil po čtyřech letech do nejlepší desítky ve Světovém poháru.

Kobajaši vedl už po prvním kole a skoku dlouhém 106 metrů. Ve druhém přidal 99 metrů a s náskokem devíti desetin před Peterem Prevcem si trojnásobný vítěz Turné čtyř můstků, který v probíhajícím ročníku byl desetkrát druhý, připsal druhé vítězství v sezoně.

V celkovém hodnocení seriálu je Kobajaši se ziskem 1562 bodů druhý a na vedoucího Krafta, jenž nakonec obsadil páté místo, ztrácí 221 bodů. Koudelka si polepšil na 30. příčku.