Koudelka měl nevyhovující kombinézu, v Lahti byl diskvalifikován. Výhru slaví Kos

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Koudelka měl nevyhovující kombinézu, v Lahti byl diskvalifikován. Výhru slaví Kos
Koudelka byl diskvalifikován. (archivní foto)
Koudelka byl diskvalifikován. (archivní foto)Profimedia
Pro skokana na lyžích Romana Koudelku (34) skončil Světový pohár v Lahti ve druhém kole diskvalifikací kvůli nevyhovující kombinéze. Český reprezentant figuroval po nevydařeném finálovém skoku na předposledním místě, nakonec získal do hodnocení SP jediný bod za poslední 30. příčku. V proměnlivých větrných podmínkách vyhrál Slovinec Lovro Kos (24).

Čtyřiatřicetiletý Koudelka, jenž vynechal předchozí leteckou zastávku seriálu v Oberstdorfu, po úspěšné kvalifikaci zapsal prvním pokusem 121 metrů a figuroval na 21. místě. Ve druhém kole ale doletěl jen na 112 metrů a pořadím se propadl o osm příček. Nakonec ale přišla diskvalifikace poté, co po svém pokusu neprošel kontrolou propustnosti kombinézy.

Kos se na první místo vyšvihl díky nejdelšímu pokusu dne 134 metrů z páté příčky po úvodním kole. Druhého Andrease Wellingera z Německa porazil o 5,4 bodu, na stupně vítězů se posunul z osmé pozice Japonec Rjoju Kobajaši. Vedoucí muž z prvního kola Marius Lindvik klesl na čtvrtou příčku.

Bez bodu tentokrát zůstal lídr průběžného pořadí Stefan Kraft. Rakušan, jenž v této sezoně ovládl už deset závodů, skok nezvládl, zapsal jen 105 metrů a obsadil předposlední 49. místo.

Návrat na evropské můstky se nevydařil podle představ jednapadesátiletému veteránovi Noriakimu Kasaiovi. Legendární Japonec, jenž se probojoval zpět do reprezentačního áčka, obsadil při svém 572. startu v SP v 1. kole 38. místo a nepostoupil.

Výsledky SP v Lahti