Slavia – Sparta. Nová sezona, nové derby. Musíme odehrát výborný zápas, burcuje Priske

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia – Sparta. Nová sezona, nové derby. Musíme odehrát výborný zápas, burcuje Priske
Sparťanského trenéra Briana Priskeho čeká první velké pražské derby.
Sparťanského trenéra Briana Priskeho čeká první velké pražské derby.Profimedia
Trenér Sparty Brian Priske (45) věří, že nedělní pražské derby na stadionu Slavie nabídne vedle očekávané bitvy plné soubojů i atraktivní fotbal. Dánský kouč od svých svěřenců ve šlágru 13. kola první ligy požaduje zlepšení v obraně a maximální koncentraci po celých 90 minut.

"Derby žijí vlastním životem, což znamená, že intenzita bývá trochu vyšší díky atmosféře a fanouškům. Očekávám hodně duelů a soubojů, ale také doufám, že bude možné hrát i hezký fotbal. Oba týmy mají dobré hráče, takže doufám, že diváci uvidí pěkný zápas a pro všechny sparťanské fanoušky vybojujeme výhru," řekl Priske v nahrávce pro klubovou televizi.

V neděli ho čeká premiérový souboj úhlavních pražských rivalů, ale v minulosti zažil kodaňské derby jako asistent trenéra tamního FC. "Nezáleží na tom, kde ve fotbalovém světě jste, derby jsou vždy speciální. I my to samozřejmě cítíme. Pro mě i některé členy realizačního týmu to bude první derby. Těšíme se, že budeme součástí takového úžasného utkání. Hodně věcí je v sázce, takže uděláme všechno, co je v našich silách, abychom získali další výhru," uvedl Priske.

Sparta, která z třetího místa tabulky ztrácí na druhou Slavii dva body, v nejvyšší soutěži drží jedenáctizápasovou sérii bez porážky a v posledních třech kolech zvítězila. V Edenu ale Priske od svého mužstva požaduje pevnější defenzivu.

"V posledních ligových utkáních jsme soupeře pouštěli do příliš mnoha šancí. Takže je potřeba být opravdu konzistentní v obranné formaci. Hráči musí být disciplinovaní a organizovaní, když nebudou mít míč," upozornil bývalý kouč Midtjyllandu nebo Antverp.

"Také chceme mít v derby stejnou ofenzivní kvalitu jako v posledních zápasech, kdy jsme dávali pěkné góly a vytvářeli si velké šance. Musíme odehrát výborný zápas, ne pouze 30 nebo 45 minut, ale celých 90 minut v plné koncentraci," přidal Priske.

V uplynulém ročníku Sparta porazila Slavii ve třech ze čtyř soutěžních derby. "Teoreticky by jenom mělo stačit hráčům ukázat sestřihy z minulé sezony a říct jim, jak to uděláme. Ale samozřejmě se v obou týmech změnili hráči, je to nová sezona, nové derby. Půjde i o to, kdo v neděli bude mentálně silnější, zachová klid a bude mít větší fotbalovou kvalitu," dodal trenér.