Slávisté po pohárech nezaváhali, Brno smetli 4:0. Znovu se trefil Tecl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slávisté po pohárech nezaváhali, Brno smetli 4:0. Znovu se trefil Tecl
Stanislav Tecl se po hattricku Pardubicím prosadil i v Brně.
Stanislav Tecl se po hattricku Pardubicím prosadil i v Brně.Profimedia
Na rozdíl od Slovácka slávisté po postupu do pohárové Evropy nezaváhali. V Králově Poli na ně čekala povedeným vstupem do sezony nažhavená Zbrojovka, jenže "sešívaní" s ní neměli problém. Už ve 36. minutě vedli 3:0, na čemž měl stěžejní podíl Stanislav Tecl (31). V minulém kole nasázel hattrick Pardubicím, tentokrát jeden gól dal a na jeden nahrál. Slavia nakonec vyhrála suverénně 4:0 i přesto, že dohrávala v deseti, a připravila Brnu první ligovou porážku.

Slavia hrála už od prvních minut převážně s míčem na nohou, ale do první výraznější šance se po protiútoku dostala Zbrojovka. Kapitán Jakub Řezníček ale gól nedal, stejně jako chvíli po něm Jiří Texl. Domácí záložník z ideální pozice branku přestřelil.

Po špatné defenzivní práci Zbrojovky se v 19. minutě z dorážky prosadil Tecl. Ve 28. minutě Slavia vedení navýšila. Po parádním centru střelce prvního gólu skóroval hlavou David Douděra. Brno se snažilo odpovědět, ve 32. minutě po signálu při rohovém kopu dostal k zakončení Denis Granečný, ale bránu kvůli teči jednoho z hostujících hráčů těsně minul. 

Statistiky zápasu Brno – Slavia

Ve 36. minutě nešťastně zamířil do vlastní sítě Texl a hosté vedli 3:0. Zbrojovka vletěla do druhého dějství jako uragán a před brankou Aleše Mandouse bylo rušno. Hráči v červených dresech ale tlak nedokázali využít. Po faulu na Wale Musu Alliho rozhodčí udělil žlutou kartu Aihamu Ousouovi, jenže po zásahu videorozhodčího vytáhl červenou.

Domácím ale ani početní převaha nepomohla, naopak po skvělé práci Ivana Schranze si připsal svou premiérovou branku ve FORTUNA:LIZE Christ Tiéhi a uzavřel skóre zápasu. Slavia se vyšvihla na první příčku tabulky, o dva body máně má Plzeň, které chybí dohrát duel 4. kola právě proti Zbrojovce.

Livesport hráč utkání: Stanislav Tecl (Slavia Praha)

Tabulka FORTUNA:LIGY