Livesport hráč kola české ligy: Pátý hattrick pro Tecla i šikovní nahrávači ze severu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Pátý hattrick pro Tecla i šikovní nahrávači ze severu
Stanislav Tecl vstřelil už pátý hattrick ve své kariéře, třetí v nejvyšší lize.
Stanislav Tecl vstřelil už pátý hattrick ve své kariéře, třetí v nejvyšší lize.
Profimedia
Ve 4. kole FORTUNA:LIGY sice fotbalisté ubrali na agresivitě, když sedm vyloučených z minulého víkendu následovali jen další dva, na gólech však rozhodně nešetřili. O koření fotbalu byli ochuzeni pouze v Liberci, kde sebral Christianu Frýdkovi (23) třetí ligovou asistenci systém VAR. Všude jinde byly k vidění alespoň tři branky. A v Edenu? Tam hned sedm. Pátým hattrickem v kariéře se blýskl zapomenutý střelec Stanislav Tecl (31), který získal titul hráč víkendu Livesport.cz.

Stanislav Tecl (Slavia Praha)

Čtyři měsíce a dost. Stanislav Tecl stylově ukončil gólový půst, když nasázel do sítě Pardubic hattrick a alespoň na chvíli tak umlčel své kritiky, kteří ho často označovali jako "paliče" šancí. Tři branky v jednom zápase vstřelil bývalý hráč Viktorie Plzeň či Jablonce už popáté v kariéře, přičemž potřetí v nejvyšší soutěži – lépe jsou na tom pouze Libor Došek (5), Horst Siegl (6) a David Lafata (10).

O zahazování příležitostí ostatně mluvil sám bezprostředně po zápase: "Myslím, že dnes jsem zase proměnil tak 50 procent toho, co jsem mohl nebo měl. Ale zaplaťpánbůh za to. Jsem rád, že jsem se po dlouhé době trefil. Jen doufám, že to nebylo na dlouhou dobu naposledy."

Formu by si rodák z Jindřichova Hradce mohl přenést do čtvrteční odvety Evropské konferenční ligy, v níž Slavia přivítá v Edenu Raków a pokud chce pomýšlet na budoucnost v pohárech, musí vyhrát. Zda dostane důvěru spekulovat nechtěl: "Samozřejmě budu rád, když dostanu šanci. Ale myslím, že trenéři mají z čeho vybírat."

Další hvězdy víkendu

Daniel Trubač (FK Teplice)

Velice dobrý výkon předvedl ve Vítkovicích Daniel Trubač. Šikovný středopolař Teplic se výrazně podepsal pod vítězství hostujícího celku nad Baníkem Ostrava, když zapsal dvě přesné asistence.

Tu první si pětadvacetiletý fotbalista, který v minulosti patřil pražské Slavii, schoval na 19. minutu. Krásným centrem od rohového praporku našel přesně hlavu Jana Knapíka a Teplice vedly 1:0. Po pauze byl stav utkání vyrovnaný, s čímž se Teplice smířit nehodlaly.

A tak se deset minut před uplynutím řádné hrací doby opět přihlásil o slovo aktivní Trubač. Odchovanec Hradce Králové navedl míč do šestnáctky soupeře, chytrou narážečkou s Jakubem Urbancem vyřadil ze hry až čtyři bránící hráče a místo střely vybídl lépe postaveného Abdallaha Gniguea, který zařídil hostům vítězství 2:1.

Jan Hanuš (FK Jablonec)

Inkasoval dvakrát, přesto byl nejlepším hráčem týmu. Brankář Jan Hanuš předvedl v nedělním utkání 4. kola FORTUNA:LIGY na zlínské Letné výborný výkon. Poprvé se blýskl už v 5. minutě, kdy včas vyrazil proti Jakubu Janetzkému a zabránil tak úvodní trefě utkání.

Další skvělý zákrok si zkušený rodák z Chlumce nad Cidlinou schoval na 17. minutu, když stanul tváří v tvář Vakhtangu Chanturishvilimu. A proti Gruzínci uspěl i s dávkou štěstí, neboť míč, který směřoval do sítě, zastavil hlavou. Tlak domácích neustál ani po úvodní trefě, a tak po hodině hry musel Hanuš zastavit pokus Lamina Jawa. O chvíli později už byl Francouz úspěšný, nebýt však jabloneckého brankáře, hosté by odjížděli bez bodu.

Christian Frýdek (FC Slovan Liberec)

Skvělý vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY prožívá liberecký středopolař Christian Frýdek. Šikovný záložník, který v minulosti oblékal dres pražské Sparty, zapsal ve třech úvodních kolech bilanci 1+2, na níž chtěl navázat i v domácím duelu s Českými Budějovicemi. A částečně se mu to podařilo.

Ve 22. minutě totiž syn slavného Martina Frýdka staršího natáhl ke střele z 15 metrů a tak trochu zaskočil brankáře Šípoše, kterému míč vypadl z rukou přímo k dobíhajícímu Van Burenovi a domácí vedli 1:0. Pod Ještědem mohlo být ještě veseleji, další dalekonosný pokus vzrůstem malého blonďáka však slovenský brankář Dynama vytěsnil.

Frýdek se sice nepřímo podepsal pod první branku, asistenci do statistik však počítat nemůže. A bohatší jeho zápis nebyl ani po 73. minutě, kdy krásným centrem z volného kopu našel hlavu Maksyma Talovjerova a Severočeši se radovali podruhé. Ne však dlouho, branku totiž krátce po oslavách odvolal kvůli ofsajdu systém VAR. Frýdek se tak podílel na dvou gólových situacích, ale ze zápasu nakonec vytěžil pouze jeden kolektivní bod za remízu 1:1.