Snad je to poslední rok, co jsme spadli do baráže, doufá kladenský Filip

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Snad je to poslední rok, co jsme spadli do baráže, doufá kladenský Filip

Kladno bude znovu hrát baráž.
Kladno bude znovu hrát baráž.Profimedia
Podle útočníka Matyáše Filipa (22) si hokejisté Kladna pád do baráže o extraligu zavinili mnohem dříve než na konci sezony a dnešní porážkou 2:5 v předposledním kole základní části v přímém duelu o záchranu v Českých Budějovicích. Mladý útočník je přesvědčen, že Rytíři mají dostatek kvality na to, aby v bojích o udržení mezi elitou porazili kohokoli z první ligy. Filip věří, že Kladno bude hrát baráž letos naposledy.

Rytíře čeká baráž znovu po roce, loni středočeský klub uspěl v poměru 4:1 na zápasy proti Jihlavě. "Byli bychom raději, kdybychom v téhle situaci vůbec nebyli. Už je to i na tu hlavu strašně náročné, je to vyčerpávající jak psychicky, tak i fyzicky. Doufám, že tohle je poslední rok, co jsme spadli do baráže," řekl novinářům Filip.

Utkání Česká Budějovice – Kladno 5:2

"Není jiná cesta než to urvat. Myslím, že kdybychom hráli tak jako v posledních zápasech už dříve, tak nejsme tam, kde jsme. V baráži nesmíme hrát svůj standard. Musíme do toho jít, jako kdybychom hráli proti Spartě nebo komukoliv jinému. Musíme do toho dát vše," doplnil Filip.

V záchranářském souboji na jihu Čech vstřelil za stavu 4:0 pro Motor v 38. minutě první branku Rytířů. Kladenští poté snížili na 2:4, ale poslední slovo měli v závěru aktivnější domácí. "Prohráli jsme si to našimi chybami ve druhé třetině. Chtěli jsme hrát jednoduše jako v posledních zápasech, ale to jsme nehráli asi 10 až 15 minut v druhé třetině a soupeř to potrestal," litoval Filip.

Jeho tým čeká po nedělním konci základní části nezvykle dlouhá pauza, baráž proti vítězi první ligy odstartuje až v polovině dubna. "Nevím, jaký teď bude program, jestli to bude jako minulý rok. Ještě máme jeden zápas v neděli, pak uvidíme," řekl Filip.

Nedovedl odhadnout, na koho by Rytíři mohli narazit. "První liga je tak vyrovnaná, že může překvapit kdokoliv. Play off je zase úplně jiná soutěž. Někdo na to asi koukat bude, ale ve výsledku je úplně jedno, kdo tam bude. Kdo na nás vyjde, toho musíme porazit, abychom zůstali v extralize," uvedl Filip.

Kladenští budou znovu spoléhat na veterány útočníky Tomáše Plekance či Jaromíra Jágra. "Myslím, že ukazují celou sezonu, že jsou nejlepší z nejlepších. Furt to stojí na nich. Ale zbytek týmu se musí přidat, nejde aby to stálo jen na jedné lajně. Nemůže to být na třech hráčích, zbytek týmu musíme zabrat," dodal Filip.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport