Šok v Ligovém poháru. Manchester City končí, proti Southamptonu nedal ani gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šok v Ligovém poháru. Manchester City končí, proti Southamptonu nedal ani gól

Southampton si poradil s favoritem a postupuje.
Southampton si poradil s favoritem a postupuje.AFP
Southampton vyřadil ve čtvrtfinále EFL Cupu Manchester City po výsledku 2:0. Utkání rozhodl ve 23. minutě Sékou Mara (20), o pět minut později přidal další gól parádním lobem Moussa Djenepo (24). Svatí se díky triumfu dostali do semifinále poprvé od roku 2017, kdy prohráli až ve finále. Pro Citizens šlo naopak o teprve čtvrtou porážku v soutěži za posledních 10 let, přičemž hned šestkrát tento turnaj ovládli.

Southampton – Manchester City 2:0

Citizens začali velmi aktivně, první velkou příležitost si však vytvořili domácí. K volnému míči v šestnáctce se dostal Stuart Armstrong a skrytou ranou k tyči nadělal velké problémy brankáři Stefanovi Ortegovi, ten však konečky prstů míč vyrazil. Ve 23. minutě už domácí síť rozvlnili. Nádherný pas za obranu vyslal Lyanco přesně na nohu Mary, jenž střelou z první nekompromisně otevřel skóre.

O pár minut později se svěřencům Pepa Guardioly dýchalo ještě hůř. Míče se totiž zmocnil Djenepo, jenž parádním lobem z 35 metrů nachytal gólmana a dal domácím fanouškům další důvod k radosti. Opařené City se do konce poločasu nezmátořilo a domácí nijak neohrozilo.

Hosté museli po změně stran něco změnit, a proto se do hry dostaly největší hvězdy včetně Kevina De Bruyneho a Erlinga Haalanda. Ani ty ale herní převahu nepřinesly, a rovněž proto druhá půle žádné ohrožení brány dlouho nenabídla. Bezzubá ofenziva týmu z Manchesteru si nadále nevěděla rady s obranou posledního týmu Premier League, a tak museli pomoct hráči domácích.

Centr ze strany se nešťastně odrazil od Mohammeda Salisa, od něhož už míč mířil k brankové čáře, kde jej však zastavil připravený gólman Gavin Bazunu. Závěrečný nápor City už branku nepřinesl.

Nottingham – Wolves 2:1p

Fotbalisté Nottinghamu zvítězili nad Wolves 2:1 po penaltách a zajistili si místo mezi nejlepšími čtyřmi kluby soutěže. K výhře nasměroval domácí již v první půli gólem Willy Boly, jenž oblékal dres Wolverhamptonu v pěti předchozích sezonách. Po pauze však hosté zabrali a dočkali se vyrovnání zásluhou Raúla Jiméneze, rozuzlení tak muselo přijít až po 90 minutách. V penaltovém rozstřelu se nakonec radovali domácí po neproměněné penaltě Josepha Hodgeho.