Manchester City překvapivě padl s Brentfordem 1:2, Newcastle doma přehrál Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City překvapivě padl s Brentfordem 1:2, Newcastle doma přehrál Chelsea
Aktualizováno
Manchester City překvapivě padl s Brentfordem 1:2, Newcastle doma přehrál Chelsea
Manchester City překvapivě padl s Brentfordem 1:2, Newcastle doma přehrál ChelseaAFP
Brentford v rámci 16. kola Premier League překvapivě zdolal Manchester City 2:1. O výhře hostů rozhodl dvěma góly Ivan Toney (26), jehož jméno při nedávné nominaci do Kataru opomenul reprezentační kouč Gareth Southgate (52). Citizens tak dali Arsenalu příležitost, aby jim před mistrovstvím světa odskočil na rozdíl pěti bodů. Na výhru s Leeds se nadřeli hráči Tottenhamu, až díky dvěma trefám Rodriga Betancura (25) během dvou minut zápas otočili na 4:3. Znovu pohořela Chelsea, která padla s Newcastlem po krásné trefě Joea Willocka (23).

Manchester City – Brentford 1:2

První velkou šanci si připravili hosté, když Frank Onyeka nahodil tryskové motory a středem hřiště prosvištěl až před Edersona. Brazilec byl ale ve střehu a jeho pokus vykryl. Včely se přesného zásahu dočkaly asi po čtvrthodině hry. Toney gólovou hlavičkou potrestal nedůsledně dostupující obranu Manchesteru.

Citizens následně šlápli do pedálů a obraz hry se dramaticky změnil. Vyrovnáno ale bylo až v samém závěru nastavení. Míč po rohovém kopu propadl na Phila Fodena, který tvrdou ranou propálil všechno, co mu stálo v cestě.

Začátek druhého poločasu poznamenalo krvavé zranění v obličeji Aymerica Laporteho. Po ošetření, které trvalo bezmála 10 minut, však obránce City mohl pokračovat ve hře. V tisíciprocentní příležitosti se v 66. minutě ocitl Ilkay Gündogan, který po narážečce s Haalandem vyplaval sám před bránou hostů. Zakončení z první mu ale nesedlo a poslal míč do 37. řady.

Přestože manchesterský celek v závěru tlačil, větší šanci neměl, protože organizovaná obrana a vysoký presink hostů mu působily značné problémy v předfinální fázi. Brentford naopak utkání fakticky ukončil z brejku v 98. minutě, kdy druhý gól přidal fantastický Toney. Ten mohl záhy zkompletovat hattrick, ale obrana City zasáhla na brankové čáře.

Přehled zápasu Manchester City - Brentford

Newcastle – Chelsea 1:0

Newcastle si poradil doma s Chelsea 1:0 a se soupeřem z Londýna prolomil sérii čtyř porážek ve vzájemných soubojích. Domácí byli většinu zápasu aktivnější, ale v první půli se do žádné velké šance nedostali. O jedinou změnu skóre se až v 67. minutě postaral skvělou střelou Joe Willock. Fotbalisté Newcastlu díky jeho trefě vyhráli popáté v řadě a prodloužili svou sérii neporazitelnosti na 10 zápasů.

Detail utkání Newcastle – Chelsea

Tottenham – Leeds 4:3

Leeds padl po infarktovém průběhu na hřišti Tottenhamu 3:4. Hostům nestačil ani dvougólový příspěvek výborně hrajícího Rodriga. Spurs zvládli nepříznivé skóre hned třikrát dorovnat a po dvou slepených trefách Rodriga Bentancura v závěrečné desetiminutovce duel dokonce otočili. Peacocks zažili druhý sedmigólový zápas v řadě poté, co v předcházejícím kole vyhráli 4:3 s Bournemouthem.

Detail utkání Tottenham – Leeds

West Ham – Leicester 0:2

Leicester potvrdil vzestupnou tendenci svých výkonů i výsledků a vyhrál na hřišti West Hamu 2:0. O rozhodující gól utkání se postaral hned na začátku James Maddison, jenž však jen o několik minut později střídal kvůli zranění, čímž se začalo spekulovat o jeho účasti na mistrovství světa v Kataru. Tomáš Souček odehrál v dresu Kladivářů 74 minut a mohl skórovat, jeho trefě ale předcházel ofsajd. Vladimír Coufal se na trávník vůbec nedostal.

Detail utkání West Ham – Leicester 

Bournemouth – Everton 3:0

Fotbalisté Bournemouthu porazili Everton 3:0. Hlavní hvězdou The Cherries se stal Marcus Tavernier, jenž zaznamenal kromě vítězné branky také asistenci na druhý gól. Toffees tak potvrdili mizernou formu, když ze sedmi posledních ligových utkání vyhráli pouze jednou, což je dostalo až na 17. příčku v tabulce pouhý bod od sestupového pásma.

Detail utkání Bournemouth – Everton

Liverpool – Southampton 3:1

Liverpool doma porazil Southampton 3:1. Hráči Saints sice poprvé od roku 2015 v ligovém utkání na Anfieldu skórovali, novému kouči Nathanu Jonesovi to však příliš radosti nepřineslo. O výhře domácích rozhodl už v první půli Darwin Núňez, jenž si poprvé v dresu Reds připsal dvě trefy v jednom utkání. Výrazně tak přispěl k oslavě jubilea Jamese Milnera, který nastoupil do svého 600. utkání nejvyšší anglické soutěže.

Detail utkání Liverpool – Southampton

Nottingham – Crystal Palace 1:0

Fotbalisté Nottinghamu navázali na povedené vystoupení z poháru a v lize porazili Crystal Palace 1:0. O jediný zápis na střelecké listině se v úvodu druhého poločasu zasloužil Morgan Gibbs-White, a to i kvůli minele hostujícího Wilfrieda Zahy, jenž chvíli před pauzou trestuhodně zahodil penaltu. Forest ale i přes třetí vítězství v sezoně přečkají nezvyklou zimní přestávku na sestupových příčkách.

Detail utkání Nottingham – Crystal Palace

Wolverhampton – Arsenal 0:2

Hosté oslavili výhru 2:0 po dvou gólech Martina Ödegaarda, díky němuž neodmítli možnost odskočit na čele tabulky Manchesteru City, který padl v dříve hraném utkání s Brentfordem. Kanonýři tak po skalpu posledního celku soutěže stráví období mistrovství světa v Kataru na prvním místě s pětibodovým náskokem.

Detail utkání Wolverhampton Arsenal

Aktuální tabulka Premier League.
Aktuální tabulka Premier League.Flashscore