Sparta musí v Norsku zvítězit, jinak v pohárech končí. Na hřišti chce opět dominovat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta musí v Norsku zvítězit, jinak v pohárech končí. Na hřišti chce opět dominovat

Sparta musí v Norsku zvítězit, jinak v pohárech končí. Na hřišti chce opět dominovat
Sparta musí v Norsku zvítězit, jinak v pohárech končí. Na hřišti chce opět dominovatProfimedia
Sparta nastoupí ve čtvrtek v odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti Vikingu Stavanger. Úvodní duel na Letné skončil minulý týden bezbrankovou remízou a to i přes viditelnou herní převahu domácího výběru. Zápas v Norsku, kde se bude hrát na umělé trávě, má výkop v 19:00.

Pražané si doma vytvořili několik šancí, ale Vikingu se díky brankáři Patriku Gunnarssonovi a urputné obraně podařilo uhrát nerozhodný výsledek. "Bylo by dobré jet do Norska s pohodlným náskokem. Na jejich hřišti musíme zase dominovat. Jsem si jistý, že vyhrajeme. V odvetě očekáváme stejný výkon jako na Letné," řekl dánský trenér Brian Priske, který si proti celku ze Stavangeru odbyl soutěžní premiéru na lavičce Sparty.

Ani stoper Dávid Hancko nemá z odvety strach. "Kdybychom doma vyhráli bez inkasovaného gólu, bylo by to pro nás komfortnější, jednodušší. Pořád je za námi teprve poločas. Věřím, že jsme ukázali, že jsme kvalitnější hráči a mužstvo a že nám chybí jenom gól," uvedl slovenský reprezentant.

Preview odvetného zápasu Sparty s Vikingem čtěte na Livesport.cz

Zatímco Letenští vstoupí do české ligy až v neděli domácím soubojem s Libercem, Viking má za sebou polovinu aktuální sezony norské nejvyšší soutěže, jež se hraje systémem jaro - podzim. V neděli v ní podlehl na hřišti Valerengy Oslo 2:4 a klesl na čtvrté místo.

Sparta v pěti pohárových utkáních s norskými soupeři neprohrála. České kluby vyřadily norské týmy v šesti ze sedmi dosavadních dvojzápasů evropských pohárů. Na druhé straně se Pražanům dlouhodobě nedaří ve venkovních pohárových utkáních. Nevyhráli sedmkrát za sebou (z toho šest porážek) a od sezony 2012/13 venku nezvítězili v předkolech pohárů dokonce ve 14 zápasech po sobě.

Letenští si v minulých dvou ročnících zahráli základní skupinu Evropské ligy a v uplynulé sezoně se kvalifikovali do úvodního jarního vyřazovacího kola Evropské konferenční ligy, kde nestačili na Partizan Bělehrad. Porážka s Vikingem by pro ně znamenala konec v této pohárové sezoně, pro postup do skupiny EKL by naopak museli vyřadit ještě dva další soupeře.

Viking se představil v hlavní fázi pohárů pouze v sezoně 2005/06 v Poháru UEFA (dnes Evropská liga), kdy remizoval s jiným pražským celkem Slavií 2:2. O víkendu navíc do švédského Hammarby prodal útočníka Vetona Berishu, nejlepšího střelce týmu nejen v této sezoně, ale i v uplynulých dvou. Norský reprezentant však kvůli zranění nehrál už na Letné.