Sparta s Boleslaví rychle prohrávala, utkání ale otočila. Z penalty rozhodl Krejčí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta s Boleslaví rychle prohrávala, utkání ale otočila. Z penalty rozhodl Krejčí
Aktualizováno
Kapitán Ladislav Krejčí skóroval z penalty.
Kapitán Ladislav Krejčí skóroval z penalty.Profimedia
Sparta Praha otočila v 18. kole FORTUNA:LIGY duel s Mladou Boleslaví a v domácím prostředí oslavila výhru 4:1. Během úvodních šesti minut se ve svém premiérovém startu stihly prosadit čerstvé posily na obou stranách. Za modrobílé rychle pálil Michal Tomič (23), o chvíli později ale srovnal stav finský záložník Kaan Kairinen (24). Ještě před přestávkou pak právě host ze Slavie Tomič fauloval ve vápně a nabídnutou penaltou nepohrdl Ladislav Krejčí (23).

Mladá Boleslav zaskočila domácí ochozy už ve třetí minutě, kdy se dalekonosnou ranou prosadil nově příchozí host ze Slavie Tomič. Na úvodní trefu zareagoval na druhé straně další nováček. Poprvé v dresu pražské Sparty se totiž o pár minut později trefil přízemní ranou Kairinen, nová finská posila do zálohy.

Před půlhodinou hry vyslal na mladoboleslavskou bránu dobře umístěnou střelu k pravé tyči Lukáš Haraslín, gólman Petr Mikulec však vytasil parádní zákrok a pokus odvrátil na rohový kop. Slovenského křídelníka o pár minut později skolil jeden z obránců ve vápně a Letenští se dočkali penalty, kterou odrazem o levou tyč proměnil kapitán Krejčí.

Utkání Sparta – Mladá Boleslav 4:1

Pražané vstoupili do druhé půle aktivně a nepouštěli soupeře k balonu. Po hodině hry měl na hranici šestnáctky Haraslín ideálně nabito, střela se mu ovšem svezla a proletěla nad břevnem. Chvíli nato napřáhl z dálky Kairinen, jehož nebezpečný projektil mířený do pravé šibenice vytáhl efektním skokem Mikulec.

Pojištění skóre tak domácím podepsal až v 82. minutě střídající Martin Minchev, jenž pláchl za defenzivní řadu soupeře a samostatný nájezd proměnil tvrdou přízemní střelou. Bulharský záložník si Mikulce vychutnal ještě jednou v nastavení, kdy mu nasadil kličku a dorazil do odkryté sítě.

Livesport hráč utkání: Martin Minchev (Sparta Praha)

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport