Během vteřin zlom ve vývoji, Plzeň otočila drama v Brně. Bohemians skočili na čtvrté místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Během vteřin zlom ve vývoji, Plzeň otočila drama v Brně. Bohemians skočili na čtvrté místo
Gólman Martin Berkovec plachtí marně, na Kopicovu střelu nedosáhl.
Gólman Martin Berkovec plachtí marně, na Kopicovu střelu nedosáhl.Profimedia
Plzeňští fotbalisté čelili v Brně nelehké situaci, ale nakonec si s ní poradili a na vedoucí Slavii ztrácejí v lize stále jen bod. Obhájce titulu se Zbrojovkou prohrával od 9. minuty, na začátku druhé půle inkasoval podruhé, avšak rozhodčí gól neuznali pro ofsajd. Následně z protiútoku vyrovnal Bucha a zápas krásnou ranou rozhodl v 69. minutě Jan Kopic. Bohemians bodovali naplno i ve druhém jarním zápase a v tabulce jim patří pozice těsně za stupni vítězů.

Brno – Plzeň 1:3

Plzeň napravila zaváhání z úvodu jara a v Brně si připsala páté vítězství v řadě. Přitom dlouho to vypadalo, že zakolísá znovu. Zbrojovka byla v prvním dějství nebezpečnějším týmem a po gólu hlavou Michala Ševčíka zaslouženě vedla. Navýšit skóre pro domácí mohl Filip Souček z přímého kopu, jeho prudký projektil ale skvělým zákrokem vytěsnil Jindřich Staněk.

Domácí zmrazil vyrovnávací gól Pavla Buchy, který měl ve vápně nikým nestřežený příliš času a přízemní střelou překonal Berkovce. Pro Viktorii bylo znovu veselo v 69. minutě. Kopic se dostal po standardní situaci ke střele zpoza vápna a zamířil přímo do horního rohu. O možnost vyrovnat pak domácí připravil tvrdým faulem Josef Divíšek, který za šlapák na agilního Kopice vyfasoval červenou kartu.

Při závěrečném rohovém kopu, ze kterého mohla Zbrojovka ještě udeřit, šel do vápna i gólman Berkovec, jenž poté vzadu chyběl. Do prázdné branky na konečných 1:3 upravil Adam Vlkanova.

Hradec Králové – Bohemians 0:2

Bohemians zvítězili nad Hradcem v nejvyšší soutěži poprvé od roku 2010. K tříbodovému zisku je dovedla zdařila první půle, kdy se prosadili na začátku i na konci úvodního dějství. Vítěznou branku vstřelil Lukáš Hůlka

Hradec odstartoval jarní část tím nejlepším možným způsobem, když porazil obhájce trofeje Viktorii Plzeň na její půdě 2:1, na výborný výkon se mu však nedaří navázat. V týdnu padl s Českými Budějovicemi v poháru, teď přišel další nezdar. Zapříčinila jej velká chyba Matěje Ryneše, který nešťastně odkopl míč zpět do vlastní šestnáctky, Hůlka se ocitl sám před brankářem a střelou k tyči skóroval.

V další akci se řítil sám na branku Václav Drchal, jenž už obehrál gólmana, ale následně nedokázal míč dopravit do prostoru mezi tři tyče. Chuť si spravil před odchodem do šaten, kdy dva pokusy ještě obrana Hradce dokázala zneškodnit, ale na jeho dorážku do odkryté branky už nestačila. Hosté od 50. minuty zůstali v deseti, nicméně gólman zelenobílých Jedlička se překonával.

České Budějovice – Liberec 0:2

Liberec bodoval i ve druhém zápase jarní části. O to, že tři body putovaly na sever, se tvrdou střelou zasloužil Lukáš Červ, který se prosadil těsně před odchodem do šaten. V závěru druhé půle pak navýšil vedení z penalty Imad Rondič. Pro Jihočechy se jednalo už o třetí prohru v řadě, což může znamenat velkou komplikaci v jejich záchranářské misi.

Severočeši byli jasně lepší a mohli uspět i výraznějším rozdílem. V 58. minutě už se Preisler téměř radoval, ale jeho gólovou střelu zhatil Frýdek stojící v ofsajdu. Ten v další útočné akci unikl obraně, dostal se i přes brankáře, jenže míč v cestě do prázdné brány na poslední chvíli zastavil vracející se Marcel Čermák. Snahu domácích o vyrovnání zhatil před koncem Nigerijec Quadri Adediran, jenž se po dvou rychlých a zbytečných žlutých kartách nechal vyloučit.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport