Baník pěti góly zničil Teplice, Zlín ztratil v Jablonci dvougólové vedení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Baník pěti góly zničil Teplice, Zlín ztratil v Jablonci dvougólové vedení

Ostravský Filip Kaloč vstřelil gól na 3:0.
Ostravský Filip Kaloč vstřelil gól na 3:0.Profimedia
Fotbalisté Teplic schytali v 18. kole FORTUNA:LIGY na svém hřišti pořádný debakl, s Ostravou prohráli 0:5. Baník vyhrál venku po 14 ligových zápasech. Ke třem bodům měli v Jablonci nakročeno fotbalisté Zlína, kteří vedli už 2:0, ale nakonec byli po remíze 2:2 rádi za bod. V utkání vyfasoval červenou kartu útočník Libor Kozák (33).

Jablonec – Zlín 2:2

Ševci měli nakročeno k premiérové venkovní výhře této sezony, když zejména díky Vachtangovi Čanturišvilimu vedli krátce před odehranou hodinou hry o dva góly. Pak však snížil Jakub Považanec a krátce nato se nechal vyloučit hostující Libor Kozák, což slovenský záložník potrestal svou druhou brankou v utkání. Severočeši tak neprohráli už 19. vzájemný ligový zápas po sobě.

Slovácko – Olomouc 0:0

Sněhem pokrytý trávník na stadionu v Uherském Hradišti příliš šancí nezažil. Gólovou radost si na konci první půle užil jen hostující Mojmír Chytil, branku však vzápětí zrušil videorozhodčí kvůli ofsajdu. Hanáci tak prodloužili čekání na vítězství proti Slovácku, které trvá už od roku 2018.

Teplice – Ostrava 0:5

Na severu Čech padaly góly až po změně stran a vždy to bylo do sítě domácích. Nejprve se po asistenci Cadua popáté v sezoně prosadil Jiří Klíma, čímž se dotáhl na čelo klubové tabulky střelců. V 63. minutě si pak oba muži role prohodili a zpečetili výhru Slezanů. Vytáhlý útočník se vůbec poprvé v aktuálním ročníku české nejvyšší soutěže radoval jak z přesného zásahu, tak ze zisku třech bodů. Všechny jeho předchozí trefy totiž přišly v remízových kláních.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport