Sparta se veze na vítězné vlně. Ale jednoduchý zápas to nebyl, ulevil si Řepík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta se veze na vítězné vlně. Ale jednoduchý zápas to nebyl, ulevil si Řepík
Michal Řepík právě posílá puk do sítě Litvínova.
Michal Řepík právě posílá puk do sítě Litvínova.Profimedia
Útočník Michal Řepík (34) se dvěma góly podepsal pod výhru Sparty nad Litvínovem a prodloužení úspěšné série Pražanů. Aktuálně třetí tým extraligy ovládl sedmý zápas za sebou a z posledních 20 utkání prohrál jen dvakrát. I proto v kabině Sparty podle kapitána týmu panuje dobrá nálada a hráči si užívají úspěšnou část sezony.

"Jednoduchý zápas to ale nebyl. Ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali. První dvě jsme hráli lépe, kontrolovali jsme zápas. Oni poté vystrčili forčeking, což nám dělalo trošku problémy," řekl Řepík novinářům po utkání, které Sparta vyhrála 3:2.

Pražané vedli po dvou třetinách 3:1, poté ale Verva snížila z brejku, kterému předcházela Řepíkova zblokovaná střela na útočné modré čáře. "Udělali jsme chybu a oni se do nás tlačili. Jsem ale rád, že jsme zápas uhráli a vyhráli," oddechl si. "Tohle by se nám stávat nemělo. Nastřelil jsem hráče, oni ujeli a dali nám z dorážky gól. Zbytečně jsme si to zkomplikovali a dostali je do hry," řekl Řepík.

Utkání Sparta – Litvínov 3:2

Sparta ale nakonec dramatickou koncovku zvládla a získala další tři body. "Ukazuje to charakter týmu. Sílu. Dokážeme tyhle zápasy udržet. Ze začátku sezony si myslím, že bychom byli schopní podobné utkání prohrát. Teď jsme mentálně silnější a vyhrocené momenty zvládáme, za což jsem rád," řekl Řepík a poukázal na špatný vstup Pražanů do sezony.

V polovině listopadu krize Sparty vyvrcholila odvoláním hlavního trenéra Pavla Patery a návratem Miloslava Hořavy, jenž mužstvo vedl společně s Josefem Jandačem v minulém ročníku. "Teď se vezeme na vítězné vlně, stoupáme tabulkou a máme dobrou atmosféru v kabině. Cítíme se dobře, ale jdeme zápas po zápase. Moc dopředu ale nemyslíme, vždy nastupujeme s respektem," uvedl čtyřiatřicetiletý útočník.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport

Sparta si upevnila třetí místo v tabulce, na druhé Vítkovice ztrácí devět bodů a má utkání k dobru. "Čteme noviny, víme, kde jsme, a jsme tam rádi. Upevnili jsme si pozici ve čtyřce, ale chceme dál sbírat body. Šance na Vítkovice tak pořád je, máme zápas k dobru a za pár zápasů jedeme k nim, takže tam se možná bude rozhodovat, zda je dotáhneme, nebo ne. Ale neupínáme se k tomu, zda skončíme druzí nebo třetí, hlavně chceme pokračovat ve výkonech a vyhrávat," řekl Řepík.

Utkání proti Litvínovu bylo stejně jako nedělní souboj proti Mladé Boleslavi součástí klubové akce "Sparta vzdává hold" a navštívilo jej přes 14 tisíc diváků. "Neviděl jsem v republice nikoho jiného, kdo by dělal podobné akce tak dobře jako my, za což jsem rád. A jsem rád, že mohu být již poněkolikáté součástí této veliké akce. Vždy je to výjimečné. Je to na dobré účely, chodí hodně fanoušků a jsou to dobré zápasy. Užil jsem si to a myslím, že i celý tým," řekl Řepík a poukázal na charitativní účel akce.