Soužící se Kometa neveze z Varů ani bod, Pardubice Kladnu překvapení nedovolily

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Soužící se Kometa neveze z Varů ani bod, Pardubice Kladnu překvapení nedovolily

Aktualizováno
Soužící se Kometa neveze z Varů ani bod, Pardubice Kladnu překvapení nedovolily
Soužící se Kometa neveze z Varů ani bod, Pardubice Kladnu překvapení nedovolilyProfimedia
Hokejisté Pardubic v zápase 40. kola Tipsport extraligy s posledním Kladnem vedli už 3:0, ale Rytíři v poslední třetině zvládli snížit na rozdíl jednoho gólu. Dynamo nakonec překvapení nepřipustilo a zvítězilo 4:2. Sparta hraje nadále výborně a porazila 4:1 Mladou Boleslav. Brněnská Kometa dál prochází velkou krizí, nezískala body ani na ledě Karlových Varů a propadla se na nepostupové příčky. Přestože v posledním dějství křesala naději, prohrála 4:5. Hattrick v dresu Energie dal Ondřej Beránek (27). České Budějovice počtvrté v sezoně porazily čtvrtý Třinec 3:2.

Karlovy Vary – Kometa Brno 5:4

Karlovy Vary porazily Brno 5:4. Hattrickem se na výhře Energie podílel Ondřej Beránek, tři body nasbírali i Petr Koblasa a Jiří Černoch. Kometa prohrála počtvrté za sebou a uspěla jen ve dvou z posledních jedenácti utkání. Domácí vedli 4:1, ale nedokázali zápas dovést v poklidu do vítězného konce, ve třetí třetině se z něj stalo drama. Brno dokázalo snížit na 3:4 a posléze i na konečných 4:5, na víc se ale nevzmohlo.

Liberec – Mountfield HK 3:1

Hokejisté Liberce porazili Hradec Králové 3:1 a v tabulce se svému dnešnímu soupeři vzdálili na rozdíl sedmi bodů. Bílí Tygři napravili páteční prohru z Vítkovic a upevnili si sedmou pozici. Naopak Mountfieldu se i nadále nedaří, prohrál čtvrtý zápas za sebou a zůstává na osmém místě. Severočeši položili základ svému vítězství již v první třetině, kterou vyhráli 2:0.

Sparta – Mladá Boleslav 4:1

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v Mladé Boleslavi 4:1 a připsali si šestou výhru za sebou. Do O2 areny i díky 14. ročníku akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům zavítala nejvyšší návštěva této sezoně 15.147 diváků. Bruslařský klub v pátém utkání pod novým trenérem Jiřím Kalousem poprvé nebodoval a podruhé prohrál.

Vítkovice – Litvínov 2:3sn

Litvínovští hokejisté potrápili a nakonec porazili druhý tým tabulky Vítkovice 3:2 po nájezdech. Přestože Severočeši prohrávali 0:2, dvě minuty před koncem řádné doby z přesilovky zásluhou Jindřicha Abdula vyrovnali a ve třinácté sérii nájezdů rozhodl Michal Gut. Litvínov tak po Olomouci uspěl i v Ostravě a z víkendového dvojzápasu na Moravě veze domů dvě výhry.

Olomouc – Plzeň 3:2

Olomouc zdolala Plzeň 3:2 a posunuli se v tabulce na 5. místo před svého dnešního soupeře. Gólem a asistencí se na výhře domácích podílel útočník Lukáš Nahodil, premiérový gól v nejvyšší soutěži si připsal Lukáš Mareš. Rozhodčí v zápase udělili 100 trestných minut, hned šest hráčů dostalo vyšší tresty.

Pardubice – Kladno 4:2

Pardubice ovládly duel s Kladnem 4:2 a Rytíře tak porazily i počtvrté v sezoně. Dvakrát se mezi střelce zapsali Matej Paulovič a Lukáš Sedlák. Dynamo vyhrálo popáté v řadě a upevnilo si vedení v tabulce, Kladno je i nadále poslední. V brance Pardubic se poprvé v tomto ročníku objevil Milan Klouček, který jinak působí v prvoligovém "béčku".

České Budějovice – Třinec 3:2

Českobudějovičtí hokejisté překonali Třinec 3:2 a uspěli tak i ve čtvrtém vzájemném zápase s Oceláři v sezoně. Motor se zároveň v tabulce posunul na 12. místo před Brno. Úřadující mistr prohrál potřetí za sebou, nepomohly mu ani dvě branky Andreje Nestrašila.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport