Sparťané na radnici převzali od primátora Klíč od Prahy za výhru v květnovém derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparťané na radnici převzali od primátora Klíč od Prahy za výhru v květnovém derby
Zleva Ladislav Krejčí, Dávid Hancko, Zdeněk Hřib, Michal Horňák, Miroslav Baranek a Ondřej Kasík na Staroměstské radnici.
Zleva Ladislav Krejčí, Dávid Hancko, Zdeněk Hřib, Michal Horňák, Miroslav Baranek a Ondřej Kasík na Staroměstské radnici.Profimedia
Fotbalisté Sparty převzali v úterý na Staroměstské radnici od primátora Zdeňka Hřiba Klíč od Prahy za květnové vítězství v ligovém derby nad Slavií 2:1 v závěru minulé sezony. Letenští porazili městského rivala v posledním pátém kole nadstavbové skupiny o titul na jeho hřišti a v nejvyšší soutěži vyhráli v Edenu poprvé od roku 2014 a po devíti zápasech.

Spartu v Brožíkově sále reprezentovali hráči Dávid Hancko a Ladislav Krejčí mladší, vedoucí týmu Miroslav Baranek a trenér druholigové rezervy Michal Horňák, jenž Pražany vedl v závěrečných třech soutěžních duelech po odvolání kouče Pavla Vrby. Na konci května jmenoval klub jako nového trenéra Dána Briana Priskeho.

"Je mi ctí, že jsem mohl vést mužstvo, které porazilo Slavii. Chtěli bychom v příště sezoně klíč obhájit," řekl Horňák, který jako hráč získal se Spartou deset titulů, z toho sedm v samostatné lize.