Štafeta čtvrtkařů doběhla na mistrovství Evropy šestá. Zklamání, řekl Šorm

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Štafeta čtvrtkařů doběhla na mistrovství Evropy šestá. Zklamání, řekl Šorm

Štafeta čtvrtkařů doběhla na mistrovství Evropy šestá. Zklamání, řekl Šorm
Štafeta čtvrtkařů doběhla na mistrovství Evropy šestá. Zklamání, řekl ŠormProfimedia
Štafeta čtvrtkařů Matěj Krsek (22), Pavel Maslák (31), Michal Desenský (29) a Patrik Šorm (28) skončila na mistrovství Evropy v Mnichově šestá. Závod vyhráli Britové před obhájci titulu Belgičany a francouzskou čtveřicí.

Čeští reprezentanti časem 3:01,82 zaostali o 19 setin sekundy za národním rekordem, který zaběhli před necelým měsícem na světovém šampionátu v Eugene, kde obsadili osmé místo.

V Mnichově chtěli zabojovat o medaili. "Je to zklamání. Mysleli jsme na lepší čas i umístění," řekl České televizi finišman Šorm. Krsek s Maslákem udrželi štafetu v kontaktu s nejlepšími, ale Desenský na třetím úseku se v závěru propadl dozadu. Šorm vytáhl český tým alespoň na šestou příčku.

Hodgkinsonová šampionkou

Mistryní Evropy v běhu na 800 metrů se stala dvacetiletá britská favoritka Keely Hodgkinsonová. Finále vyhrála v čase 1:59,04 minuty a po stříbrných medailích z posledních tří velkých světových akcí se dočkala titulu.

Hodgkinsonová, která je s časem 1:56,38 dvojkou v letošních světových tabulkách, si doběhla pro vítězství suverénně. Na druhém místě finišovala s odstupem 45 setin Francouzka Rénelle Lamoteová.

Mladá Britka byla letos druhá na světovém šampionátu v Eugene i na Hrách Commonwealthu. Loni získala stříbro na olympijských hrách v Tokiu. Titulem navázala na loňský triumf na halovém ME v Toruni.

Duplantis obhájil, Bolová zářila

Ve skoku o tyči obhájil titul švédský fenomén Armand Duplantis, který zvítězil v novém rekordu šampionátu 606 centimetrů. Olympijský vítěz a úřadující mistr světa ve finále ani jednou nechyboval. O centimetr vylepšil svůj čtyři roky starý rekordní výkon z Berlína. O vylepšení vlastního světového rekordu z Eugene 621 se nepokoušel.

Nejúspěšnější účastnicí mistrovství Evropy je Nizozemka Femke Bolová, která dnes získala třetí zlato. Po triumfech na hladké čtvrtce a v závodě na 400 metrů překážek vyhrála i se štafetou na 4x400 metrů.