Švédsko podržel gólman. Nebojíme se tvořit, ale je na čem pracovat, ví kapitán Svozil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švédsko podržel gólman. Nebojíme se tvořit, ale je na čem pracovat, ví kapitán Svozil

Stanislav Svozil na brankáře Švédska nevyzrál.
Stanislav Svozil na brankáře Švédska nevyzrál.Profimedia
Kapitán české hokejové reprezentace do 20 let na mistrovství světa Stanislav Svozil (19) litoval po porážce 2:3 se Švédskem slabší produktivity, získaný bod ale považuje za úspěch. Češi se díky němu udrželi ve hře o vítězství ve skupině A.

Po třech zápasech mají na svém kontě sedm bodů a jsou druzí za Švédskem, které ještě čeká souboj s domácí Kanadou. Česko první část turnaje uzavře soubojem s Německem.

"Švédsko dnes mělo trošku štěstí, podržel ho gólman. I bod nám ale v konečném součtu může pomoct," řekl Svozil po utkání.

Český tým byl po většinu utkání aktivnější, patřil mu i začátek zápasu. "Vlétli jsme na ně. V první a třetí části jsme soupeře přehrávali. Jen ve druhé třetině jsme se trošku zalekli nešťastné pasáže," uvedl bek.

Vše začalo hned po brance Davida Jiříčka, kdy obránce Aleš Čech zbytečně atakoval Filipa Bystedta a byl vyloučen. "Byla to naše chyba. Sice jsme přímo z následného oslabení neinkasovali, ale podle mě to byl hlavní spouštěč toho, že se nám třetině nepovedla podle našich představ," řekl Svozil.

Svěřenci trenéra Radima Rulíka se ale ze dvou inkasovaných branek v rozmezí 90 sekund oklepali a ve třetí části byli opět aktivnější. "Mohli jsme tam dát klidně tři góly. Asi z nás je cítit aktuální sebevědomí a odvaha, nebojíme se tvořit. Pořád je ale spousta věcí, na kterých musíme zapracovat," uvedl obránce, který působí v týmu Regina Pats v zámořské soutěži WHL.

Svozil přiznal, že tým vnímá podporu fanoušků, kteří jej ocenili za výkon i přes konečnou prohru. "Těší nás to, snažíme se divákům odvděčit výkony na ledě," řekl Svozil.