Šwiateková ve finále US Open předčila Jabeurovou a má třetí grandslamový titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šwiateková ve finále US Open předčila Jabeurovou a má třetí grandslamový titul

Aktualizováno
Šwiateková letos vyhrála sedmé finále ze sedmi.
Šwiateková letos vyhrála sedmé finále ze sedmi.Profimedia
Iga Šwiateková (21) přehrála ve finále US Open 6:2, 7:6 Tunisanku Ons Jabeurovou (28) a po dvou triumfech na Roland Garros slaví třetí grandslamový titul. Polská světová jednička zároveň prodloužila svou neporazitelnost ve finálových kláních už na 10 zápasů a 20 setů.

Šwiateková hrála finále pojedenácté v kariéře a pouze při premiéře v Luganu 2019 v něm neuspěla. Od té doby v 10 závěrečných turnajových zápasech ani jednou nezaváhala, neztratila jediný set a pouze jednou, právě v sobotním finále US Open, prohrála víc jak šest gamů.

Ve Wimbledonu sice našla po sérii 37 výher přemožitelku a překvapivé porážky utrpěla i na dalších třech turnajích, na US Open se ale vrátila na vítěznou vlnu. Posedmé v sezoně se protáhla do finále a opět v něm zvítězila. Stala se tak první polskou vítězkou závěrečného grandslamu sezony.

"Moc jsem tu od sebe neočekávala. Byla to pro mě velká výzva. Vyhrála jsem Roland Garros, ale tady jsem musela znovu zmobilizovat síly," řekla Šwiateková, jež převzala trofej pro vítězku z rukou Martiny Navrátilové.

Polka měla lepší vstup do utkání a díky brzkému brejku utekla do vedení 3:0. Přestože se Jabeurové podařilo také její servis prolomit, vyhrála od stavu 3:2 tři gamy za sebou a za 31 minut získala set. Zaznamenala 11 vítězných míčů, Jabeurová šest.

Šwiateková dobře rozehrála také druhou sadu, potvrdila brejk a za stavu 3:0 měla tři možnosti na získání dalšího. Ty ale nevyužila, ztratila poté dvakrát servis a Tunisanka srovnala na 4:4.

Utkání dospělo do zkrácené hry, v níž se obě soupeřky při servisu trápily. Šwiateková přišla o podání čtyřikrát, Jabeurová pětkrát. Díky dvěma brejkům Polka otočila vývoj ze 4:5 na 6:5 a po hodině a 53 minutách hry dopodávala zápas k vítězství.

Statistiky zápasu Šwiateková – Jabeurová.

Kompletní výsledky US Open WTA