Ten Hag o derby: Cristiana jsem nenasadil z úcty k němu, výkon byl neakceptovatelný

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag o derby: Cristiana jsem nenasadil z úcty k němu, výkon byl neakceptovatelný

Cristiano Ronaldo nezasáhl do manchesterského derby ani na minutu.
Cristiano Ronaldo nezasáhl do manchesterského derby ani na minutu.Profimedia
Trenér fotbalistů Manchesteru United Erik ten Hag (52) nenasadil portugalského kanonýra Cristiana Ronalda (37) do nedělního městského derby na hřišti City z respektu k jeho kariéře. Pětinásobný držitel Zlatého míče zůstal jen mezi náhradníky a z lavičky sledoval vysokou porážku svého týmu 3:6. Ten Hag označil výkon "Rudých ďáblů" za nepřijatelný.

Ronaldo po letních spekulacích o odchodu z United nepatří v úvodu sezony do základní sestavy a nedělní derby dokonce proseděl na lavičce celé. "Prohrávali jsme po poločase 0:4, Cristiana jsem nenasadil kvůli respektu k němu a k jeho velké kariéře. Další věcí bylo, že jsme mohli nasadit Anthonyho Martiala, který (po zranění) potřebuje minuty," uvedl Ten Hag na tiskové konferenci.

Po porážkách v úvodních dvou kolech se zdálo, že se United zvedají, proti městskému rivalovi ale naprosto selhali. V poločase prohrávali 0:4, po změně stran pak 1:6 a skóre zkorigovali až v závěru. Za domácí zaznamenali hattrick útočník Erling Haaland a záložník Phil Foden.

"Náš výkon byl neakceptovatelný, takhle prostě nejde hrát. Jsem velmi zklamaný, především z toho, jak jsme si nevěřili. To jsem nečekal. V minulých zápasech, ano, bylo to před reprezentační přestávkou, byl náš tým sebevědomý. Cítil jsem z něj dobrého ducha," řekl Ten Hag.

"Ale tentokrát jsme si to od první minuty nepřinesli na hřiště. Zbavovali jsme se míče a dělali jsme špatná rozhodnutí. Vepředu jsme pak vůbec nebyli nebezpeční. Musím si promluvit s hráči, proč tomu tak bylo. V zápasech s Arsenalem a Liverpoolem jsme ukázali, že umíme hrát mnohem lépe. Ale když nebudete bojovat, jako tomu bylo tentokrát, nemáte proti City šanci," doplnil nizozemský trenér.

Jeho svěřenci ztrácejí z šestého místa tabulky Premier League devět bodů na vedoucí Arsenal, mají však jedno utkání k dobru. "Musíme jít dál. Pouze chybami se učíte a to je to, co musíme udělat. Tento výkon je nepřijatelný. Čeká nás velmi kritická analýza a pak se z této lekce poučíme," dodal Ten Hag.

Statistiky utkání Manchester City - Manchester United