Ten Hag vítá starého známého. Manchester United získal z Ajaxu obránce Martíneze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag vítá starého známého. Manchester United získal z Ajaxu obránce Martíneze

Aktualizováno
Lisandro Martínez by měl opět nastupovat pod Erikem ten Hagem.
Lisandro Martínez by měl opět nastupovat pod Erikem ten Hagem.Profimedia
Ajax již potvrdil, o čem se delší dobu spekuluje: Manchester United získá do svých služeb argentinského stopera Lisandra Martíneze (24), pokud se domluví na kontraktu a projde zdravotní prohlídkou, k níž už údajně odletěl. Ajax navíc upřesnil i přestupovou částku - jedná se o 57,37 milionů eur (asi 1,4 miliardy korun) a potenciálních dalších 10 milionů (asi 245 milionů korun) v bonusech.

Martínez se do Amsterdamu přesunul z Argentiny roku 2019 a v Ajaxu měl stále platný kontrakt do roku 2025.

Celkem si za Godenzonen připsal 120 soutěžních startů a loni byl vyhlášen klubovým hráčem roku. S Ajaxem oslavil dva tituly a jednou ovládl nizozemský pohár.

Dohodu krátce po Ajaxu potvrdil i sám Manchester United, který ještě pro stopera očekává také víza. Podle Fabrizia Romana má Martínez podepsat smlouvu na pět let s opcí na další.

Defenziva Red Devils potřebovala nutně vyztužit, neboť během uplynulého ročníku Premier League inkasovala 57 gólů - nejvíce ze všech týmů první šestky.

Martínez se stane třetí posilou Ten Hagova (52) Man Utd, do Austrálie však za zbytkem týmu neodcestuje - místo toho zůstane v Anglii a bude se zatím individuálně připravovat s Christianem Eriksenem (30). Zbývajícím novicem je nizozemský obránce Tyler Malacia (22).

Po odchodu Paula Pogby a Nemanji Matiče by argentinský univerzál navíc trenérovi mohl poskytnout další možnost do středu pole. Jak s ním realizační tým naloží ukáže nová sezona, kterou United zahájí 7. srpna doma s Brightonem & Hove Albion.