Rybakinová jako první slaví druhý triumf v sezoně. Po Brisbane dobyla také Abú Zabí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová jako první slaví druhý triumf v sezoně. Po Brisbane dobyla také Abú Zabí

Jelena Rybakinová získala v roce 2024 už druhou trofej.
Jelena Rybakinová získala v roce 2024 už druhou trofej.Profimedia
Světová pětka Jelena Rybakinová (24) jako druhá v sezoně 2024 slaví na hlavním okruhu druhý titul. Měsíc po triumfu v Brisbane kazašská tenistka ovládla další podnik WTA 500 v Abú Zabí, kde ve finále porazila 6:1, 6:4 Rusku Darju Kasatkinovou (26). Své celkově 16. finále přetavila v zisk sedmé trofeje.

Rybakinová – Kasatkinová 6:1, 6:4

Jelena Rybakinová zahájila sezonu suverénním triumfem v Brisbane, ale na dalších dvou akcích skončila už na raketě své druhé soupeřky. Pokaždé nestačila na Rusku, ve druhém kole Australian Open neproměnila šest mečbolů proti Anně Blinkovové a neobájila loňské finále.

V Abú Zabí ale dvě ruské soupeřky skolila a čtvrtý letošní start proměnila v již druhý triumf. Den po neoblíbené soupeřce Ljudmile Samsonovové si poradila i s Darjou Kasatkinovou, kterou přehrála 6:1, 6:4 a vzájemnou bilanci upravila na 3:2.

Vítězka předloňského Wimbledonu Rybakinová byla ve finále pošestnácté v kariéře a získala v něm celkově 7. titul.

"Dorazila jsem bez očekávání, protože jsem v Melbourne měla nějaké problémy. Potřebovala jsem nějaký čas, než jsem se na kurty vrátila. Jen jsem se tady snažila odehrát co nejvíce zápasů a jsem opravdu pyšná na to, jak jsem během týdne zvládla. Každým zápasem jsem si věřila čím dál víc," uvedla Rybakinová. 

Kazaška vyhrála 12. zápas v sezoně a vyrovnala se druhé nejúspěšnější Aryně Sabalenkové. Ještě o jednu výhru více má Lotyška Jelena Ostapenková, která letos jako jediná společně s Rybakinovou vyhrála už dva turnaje. 

Šestadvacetiletá Kasatkinová hrála finále popatnácté v kariéře a podruhé v sezoně, ale rok a půl dlouhé čekání na 7. titul neukončila. Finálový zápas prohrála už počtvrté v řadě. Naposledy triumfovala v srpnu 2022 v kanadském Granby.

Obě finalistky se nyní přesunou na tisícovku do katarského Dauhá. Rybakinová ve druhém kole čeká na vítězku duelu mezi Varvarou Gračovovou a Lin Zhu, Kasatkinová by už v pondělí měla vyzvat krajanku Anastasii Pavljučenkovovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí