Lehečka má první výhru v sezoně, v Adelaide porazil domácího kvalifikanta Waltona

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka má první výhru v sezoně, v Adelaide porazil domácího kvalifikanta Waltona

Jiří Lehečka si první letošní výhru připsal bez ztráty servisu.
Jiří Lehečka si první letošní výhru připsal bez ztráty servisu.AFP
Jiří Lehečka (22) si připsal první letošní výhru. Po dvou nezdarech v United Cupu se dočkal na turnaji ATP 250 v australském Adelaide, na úvod generálky na Australian Open bez potíží potvrdil roli favorita proti domácímu kvalifikantovi Adamu Waltonovi (24). O postup do čtvrtfinále se sedmý nasazený Čech utká se Srbem Dušanem Lajovičem (33).

Lehečka – Walton 6:1, 6:3

Lehečka si v předminulé sezoně odbyl premiéru na všech grandslamech. Loni už na nich slavil premiérové výhry a na Australian Open se dokonce dostal mezi osmičku nejlepších. Stal se hráčem TOP 30, v závěru roku ale prohrál šest ze sedmi duelů a v černé sérii pokračoval i na úvod sezony 2024.

V United Cupu v Perthu prohrál dva singlové zápasy s Číňanem Zhizhen Zhangem a světovou jedničkou Novakem Djokovičem a úspěchu se nedočkal ani ve smíšené čtyřhře po boku wimbledonské šampionky Markéty Vondroušové.

Statistiky zápasu Jiří Lehečka – Adam Walton
Statistiky zápasu Jiří Lehečka – Adam WaltonLivesport

Na první výhru od 23. října si musel počkat až na první letošní individuální turnaj v Adelaide. Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi porazil díky odvrácení všech čtyř brejkbolů 6:1, 6:3 domácího z kvalifikace rozehraného Waltona, který loni získal první challengerový titul a prodral se do TOP 200 světového žebříčku.

Po úvodní ztracené hře český tenista získal sedm gamů v řadě. Jediné komplikace řešil za stavu 6:1 a 4:1, když čelil čtyřem brejkbolům. Servis ale udržel a po 70 minutách zápas ukončil svým devátým esem.

Dvaatřicátý hráč světa Lehečka tak v Jižní Austrálii přerušil sérii pěti singlových porážek. O postup do čtvrtfinále a první sérii dvou výher od US Open si zahraje v prvním vzájemném duelu s o jedenáct let starším Srbem Lajovičem.

Nejvýše nasazenými hráči turnaje v Adelaide jsou Američané Tommy Paul a Sebastian Korda, Chilan Nicolas Jarry a Ital Lorenzo Musetti

Výsledky turnaje ATP 250 v Adelaide