Lehečka je po prvním osmifinále na Masters na novém maximu, Martincová zpátky ve stovce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka je po prvním osmifinále na Masters na novém maximu, Martincová zpátky ve stovce

Jiří Lehečka si po monackém podniku vytvořil na nové kariérní maximum.
Jiří Lehečka si po monackém podniku vytvořil na nové kariérní maximum.Profimedia
Jiří Lehečka (21) se po premiérové účasti v osmifinále akcí Masters posunul v žebříčku na 36. místo, čímž o jednu příčku vylepšil své kariérní maximum. Tereza Martincová (28) sahala v neděli na antukovém podniku ve Španělsku po svém největším triumfu, i přes finálový nezdar se vrátila do elitní stovky pořadí.

Lehečka v Monte Carlu porazil dva soupeře a poté marně bojoval o premiérové čtvrtfinále na jednom z turnajů Masters s pozdějším semifinalistou Taylorem Fritzem z USA. Oproti minulému týdnu si nejlepší český tenista v pořadí ATP Tour polepšil o šest míst.

V čele žebříčku je Srb Novak Djokovič, jenž v Monaku nečekaně vypadl ve stejné fázi jako Lehečka. Oba budou tento týden hrát na turnaji v Banja Luce, bělehradský rodák Djokovič v roli nasazené jedničky, Lehečka jako číslo šest.

Na turnaji v Bosně a Hercegovině bude startovat také vítěz z Monte Carla Andrej Rubljov. Ruský tenista si po zisku nejcennějšího titulu v kariéře pojistil v žebříčku šesté místo, jeho finálový soupeř Holger Rune se posunul na životní sedmou příčku.

Žebříček ATP

Tereza Martincová se po více než dvou letech vrátila na okruh ITF a na antukovém podniku s dotací 80 tisíc dolarů v Zaragoze postoupila do svého prvního finále od předloňského Livesport Prague Open.

Češka na svůj nejcennější triumf nedosáhla, když ve finále prohrála s Viktorijí Tomovovou, ovšem i tak se vrátila do elitní stovky žebříčku. Bývalé světové čtyřicítce patří nově 98. místo.

Ve vrchních patrech pořadí k žádným změnám nedošlo, ženy měly na nejvyšším okruhu kvůli kvalifikačním utkáním BJK Cupu turnajovou pauzu. Světovou jedničkou je nadále Iga Šwiateková, Top 10 uzavírá Petra Kvitová.

Žebříček WTA