Lehečka zvládl tie-break a postoupil přes Dimitrova do prvního osmifinále na Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka zvládl tie-break a postoupil přes Dimitrova do prvního osmifinále na Masters

Lehečka neztratil v Monte Carlu zatím ani set.
Lehečka neztratil v Monte Carlu zatím ani set.@ROLEXMCMASTERS
Jiří Lehečka (21) pokračuje při svém druhém startu na Masters v Monte Carlu bez ztráty setu a v úspěšném vstupu do antukového jara. Talentovaný Čech přehrál ve druhém kole 7:6(4), 6:4 bývalou světovou trojku Grigora Dimitrova (31) a poprvé v kariéře si zahraje osmifinále na turnajích Masters. V něm vyzve Taylora Fritze (25), který zdolal bývalého šampiona Stana Wawrinku (38).

Dimitrov – Lehečka 0:2

Dvaačtyřicátý hráč světa Jiří Lehečka po úvodní výhře nad Finem Emilem Ruusuvuorim neztratil set ani se semifinalistou z let 2018 a 2022 Grigorem Dimitrovem. Bývalou světovou trojku porazil 7:6, 6:4 a vzájemnou bilanci otočil na 2:1.

V první sadě sice Lehečka přišel dvakrát o podání a prohrával 3:5, z nepříznivého stavu se však dokázal dostat a v tie-breaku zvítězil 7:4.

Ve druhé sadě už byl čtvrtfinalista letošního Australian Open v gamech při svém podání stoprocentní. V devátém gamu připravil o deset let staršího Bulhara čistou hrou o servis a vzápětí duel dopodával, když využil hned první mečbol. Dimitrov doplatil na 15 nevynucených chyb, z toho pět dvojchyb.

Lehečka vyhrál dva zápasy po sobě na druhém turnaji Masters 1000 po sobě a poprvé postoupil do osmifinále. V něm ve čtvrtek vyzve světovou desítku Fritze, s nímž na začátku sezony prohrál v United Cupu. Američan dnes ve svém prvním letošním zápase na antuce porazil 7:6, 6:2 bývalého švýcarského šampiona Wawrinku, se kterým si poradil až na třetí pokus.

Fritz v prvním setu odvrátil celkem pět setbolů. Dva za stavu 5:6 při svém podání a další tři v tie-breaku. Nakonec díky 25 winnerům a pouhým 7 nevynuceným chybám dokráčel pro 50. vítězství na akcích Masters.

Výsledky turnaje v Monte Carlu

Svůj první letošní zápas na neoblíbené antuce zvládl i Daniil Medveděv., který se představil deset dní po triumfu v Miami. V Monaku, kde se startuje po čtyřech letech, si poradil 6:3, 6:2 s Italem Lorenzem Sonegem a vyhrál 26. z posledních 27 duelů. 

"Každý zápas na antuce je boj, ale už jsem na ní odehrál i pár povedených zápasů. Dnes se mi podařilo hrát velmi dobře proti velmi silnému antukáři. Tady v Monte Carlu má v publiku spoustu italských fanoušků, takže to byla docela zábava. Jsem šťastný, že jsem porazil tak silného soupeře," řekl Medveděv.

Sestřih zápasu Medveděv – Sonego.
Livesport

Rodák z Moskvy se na antuce dostal jen jen dvakrát do semifinále – v roce 2019 právě v Monaku a následně v Barceloně, kde prohrál až ve finále. Na další antukovou výhru pak i vinou pandemie koronaviru čekal přes dva roky, během nichž prohrál šest antukových zápasů po sobě.

V osmifinále se Medveděv střetne letos podruhé s Alexanderem Zverevem. Německý semifinalista loňského ročníku hrající první antukový podnik od vážného zranění kotníku na loňském French Open si poradil 6:4, 6:4 s Robertem Bautistou. Španěla porazil už popáté v řadě.

Sestřih zápasu Zverev – Bautista.
Livesport

Casper Ruud vyhrál i pátý letošní duel na antuce, po triumfu v Estorilu se veze na vítězné vlně také v Monte Carlu. V Monackém knížectví začal výhrou 7:5, 7:6 nad Nizozemce Boticem van de Zandschulpem, kterému oplatil nedávnou porážku z Miami. V osmifinále narazí na německého kvalifikanta Jana-Lennarda Struffa.

Matteo Berrettini ve večerním duelu udolal po 2 hodinách a 44 minutách boje 5:7, 7:6, 6:3 Argentince Francisca Cerúndola a postoupil do osmifinále. V něm se italský tenista střetne s Holgerem Runem, dánský teenager porazil 6:2, 6:4 Rakušana Dominica Thiema.

Sestřih zápasu Rune – Thiem.
Livesport

Lorenzo Musetti už ve třetím setu po sobě nadělil kanára a poprvé v kariéře vyhrál bez ztráty jediného gamu. Italský mladík ve druhém kole deklasoval dvakrát 6:0 krajana Lucu Nardiho a zajistil si souboj se světovou jedničkou a dvojnásobným šampionem Novakem Djokovičem.