Nedůstojný konec bohaté kariéry? Verdasco kupí kanáry a propadá se žebříčkem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nedůstojný konec bohaté kariéry? Verdasco kupí kanáry a propadá se žebříčkem

Verdasco dostal kanára ve třech z posledních čtyř zápasů.
Verdasco dostal kanára ve třech z posledních čtyř zápasů.Profimedia
Svého času figuroval na sedmé příčce žebříčku ATP, probojoval se do semifinále Australian Open a Španělsku pomohl ke třem triumfům v Davis Cupu. Dnes Fernando Verdasco stojí na prahu čtyřicítky, hromadí nejen porážky, ale i nedůstojné kanáry a bez výhry je téměř dva měsíce. Přesto se zatím nezdá, že by úspěšnou kariéru hodlal brzy vyměnit za tenisový důchod.

Hráče z první stovky žebříčku porazil Verdasco naposledy loni v září, v sofijské hale přehrál 7:6(1), 7:5 trápícího se Nikoloze Basilašviliho. Na titul čeká od loňského března, kdy na challengeru v Monterrey ztratil v pěti zápasech jen dva sety. Nakonec svou vítěznou sérii natáhl na sedm zápasů.

Semifinalista Australian Open z roku 2009 v pondělí v Houstonu podlehl Jasonu Kublerovi. Ten sice urval první set až v tiebreaku, ale v tom druhém smetl španělského soka 6:0. Pro Verdasca to není nová situace, kanára dostal ve třech z posledních čtyř střetnutí. Všechna měla jiný scénář, ale stejný výsledek. Madridský rodák se pakoval v úvodních kolech turnajů v Dallasu (po úspěšné kvalifikaci), Delray Beach, Dauhá a Houstonu.

Letos má na kontě tři výhry a pět proher a zejména poslední výkony nenaznačují, že by měl najet na vítěznou vlnu. S ohledem na jeho věk se nabízí otázka, proč kariéru, během níž se dostal na sedmé místo žebříčku ATP, nezabalí. Odpověď pro agenturu EFE nabídl sám Verdasco loni v srpnu.

Na loňském US Open prošel kvalifikací, ale pak vypadl v prvním kole.
Na loňském US Open prošel kvalifikací, ale pak vypadl v prvním kole.@FerVerdasco

"Zkrátka hrozně rád hraju tenis, jinak bych už ho nedělal. Myslím, že vydržím tak dlouho, jak to půjde, protože tenhle sport vážně miluju. I kdybych prohrál, což nakonec nikdo neprohrává rád," vysvětloval v době, kdy okupoval 125. místo žebříčku. Dnes je na 232. pozici a po krachu v Houstonu bude pád pokračovat.

Nicméně před nedávnem už připustil, že letošní rok pro něj může být poslední. "Snažím se trochu lépe vybírat turnaje. Chci vidět, jak bude reagovat moje tělo, pak bude čas se rozhodnout, jestli budu pokračovat, nebo ne. Mám za sebou dobrou předsezonní přípravu a těším se na ni. Jediné, co chci, je odvést co nejlepší výkon a dát si ještě jednu šanci."