Macháč zvládl vstup do antukového jara, po životním výsledku z Miami začal vítězně v Barceloně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Macháč zvládl vstup do antukového jara, po životním výsledku z Miami začal vítězně v Barceloně
Tomáš Macháč vstoupil do turnaje v Barceloně vítězně.
Tomáš Macháč vstoupil do turnaje v Barceloně vítězně.Profimedia
Tomáš Macháč (23) si na podniku ATP 500 v Barceloně připsal úspěšný vstup do letošního antukového jara. Aktuálně 50. muž pořadí dorazil po senzačním čtvrtfinále na Masters v Miami a ve španělské metropoli začal vítězstvím 6:4, 6:4 nad talentovaným teenagerem Juncheng Shangem (19). O postup do osmifinále se utká s domácím zástupcem Alejandrem Davidovichem (24).

Macháč – Juncheng Shang 6:4, 6:4

Tomáš Macháč se v závěru loňské sezony rozehrál do životní formy a ve sbírání úspěchů pokračuje i v aktuálním roce. Po upevnění pozice v elitní stovce žebříčku momentálně uzavírá TOP 50 a do antukového jara vstupuje po životním výsledku na Masters v Miami, kde porazil Andreje Rubljova či Andyho Murrayho a zastavil ho až dominující Jannik Sinner.

Pro první letošní antukový turnaj zvolil debut na tradičně silně obsazené pětistovce v Barceloně. Ve španělské metropoli začal relativně hladkou výhrou nad Juncheng Shangem. Hned v prvním gamu na servisu musel likvidovat brejkbol, se kterým si poradil, v následující hře talentovaného teenagera brejknul a po 41 minutách šel do vedení.

O brejk mohl Macháč prohrávat i ve druhé sadě, sérii tří brejkbolů ve čtvrté hře však odvrátil a o několik minut později si vypracoval náskok brejku. Také on však ztratil podání čistou hrou a Číňan skóre srovnal. Delší devátý game ovšem patřil českému favoritovi, jenž zápas suverénně doservíroval.

Macháč začal v Barceloně dvousetovou výhrou.
Livesport

Macháč absolvuje v Barceloně svůj osmý letošní turnaj. Bez vítězství odjížděl pouze na začátku ledna z Adelaide, kde schytal šokující výprask v prvním kole kvalifikace s domácím outsiderem Alexem Boltem.

Před startem aktuální sezony dosáhl dohromady na dvě čtvrtfinálové účasti na nejvyšším okruhu. Stejný počet stihl zapsat v průběhu tohoto roku, mezi nejlepší osmičku se probojoval na menší halové akci v Marseille a také na tisícovce v Miami. Na postup do semifinále na této úrovni stále čeká.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

O účast mezi nejlepší šestnáctkou v Barceloně bude usilovat proti Alejandrovi Davidovichovi. S loňským čtvrtfinalistou a domácím zástupcem, který se nachází na 27. místě světového hodnocení, změří síly poprvé v kariéře.

Výsledky turnaje ATP 500 v Barceloně