Nové osobní maximum. Muchová se posunula na 16. místo žebříčku, Djokovič je zase jednička

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nové osobní maximum. Muchová se posunula na 16. místo žebříčku, Djokovič je zase jednička
Karolína Muchová si o tři příčky vylepšila osobní maximum.
Karolína Muchová si o tři příčky vylepšila osobní maximum.Instagram Karolíny Muchové
Česká tenistka Karolína Muchová (26) se díky finálové účasti na French Open posunula na 16. místo světového žebříčku a o tři pozice si vylepšila osobní maximum. Na první příčku mužského pořadí se po zisku rekordního 23. grandslamového titulu vrátil Srb Novak Djokovič (36).

Muchová si na pařížské antuce zahrála premiérové grandslamové finále. V souboji o titul nestačila na světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska, které po téměř třech hodinách podlehla 2:6, 7:5 a 4:6.

V žebříčku Muchová poskočila o 27 míst a na 16. pozici je třetí nejlepší českou hráčkou. Před ní jsou jen dvanáctá Barbora Krejčíková a devátá Petra Kvitová, které si obě polepšily o jedno místo. Bývalá světová jednička Karolína Plíšková si pohoršila na 18. příčku.

Djokovič se na první místo vrátil díky finálové výhře 7:6, 6:3 a 7:5 nad Norem Casperem Ruudem. Z čela sesadil dvacetiletého Španěla Carlose Alcaraze, kterého vyřadil v semifinále.

Djokovič si v Paříži připsal 23. grandslamový triumf v kariéře a v historickém pořadí se odpoutal od Španěla Rafaela Nadala, který kvůli vleklým zdravotním potížím titul z Roland Garros neobhajoval.

Na první místo Djokovič poskočil ze třetí příčky, kromě Alcaraze za sebe odsunul také Danilla Medveděva. Ruský tenista na French Open na neoblíbené antuce vypadl hned v prvním kole.

Livesport Daily #16: Čím Karolína Muchová okouzlila tenisový svět
Livesport