Nosková začala sezonu opět výhrou po odvrácení mečbolu, v Brisbane udolala Babosovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková začala sezonu opět výhrou po odvrácení mečbolu, v Brisbane udolala Babosovou

Nosková si poradila na úvod sezony s Babosovou.
Nosková si poradila na úvod sezony s Babosovou.Profimedia
Linda Nosková (19) znovu po roce zahájila sezonu vítězstvím po odvrácení mečbolu. Letos na turnaji WTA 500 v Brisbane česká teenagerka odstartovala výhrou nad bývalou nejlepší deblistkou světa Tímeou Babosovou (30). Z kvalifikace rozehranou o jedenáct let starší Maďarku udolala po více než třech hodinách boje 5:7, 7:6, 7:6, přestože nevyužila ani jeden z devíti brejkbolů. Ve druhém kole vyzve Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Nosková – Babosová 5:7, 7:6, 7:6

Loňskou sezonu zahájila Linda Nosková v australském Adelaide a hned v prvním kole kvalifikace čelila mečbolu. Proti Anně Kalinské ale dokázala dokonat obrat a nakonec se prodrala až do svého prvního finále na okruhu WTA.

O 12 měsíců později si náročný vstup do sezony zopakovala v australském Brisbane. V úvodním kole hlavní soutěže kategorie WTA 500 devatenáctiletá Češka udolala znovu až po odvrácení mečbolu 5:7, 7:6, 7:6 o jedenáct let starší Tímeu Babosovou.

Nosková měla ve čtyřech různých gamech celkem devět brejkbolů včetně dvou mečbolů, ale využít nedokázala ani jeden. Mezitím se ve druhé sadě za stavu 5:7 a 5:6 ocitla jediný míček od vyřazení a v následném tie-breaku byla od porážky celkem třikrát pouhé dva míčky. Kritické momenty ale česká teenagerka ustála a nakonec po 3 hodinách a 6 minutách našla cestu k vítězství.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Obě tenistky divákům nabídly útočný tenis. Nosková v zápase hraném kvůli dešti pod zataženou střechou soupeřku přestřílela na vítězné údery 53:37, bývalá nejlepší deblistka světa Babosová navíc téměř polovinu winnerů zaznamenala díky esu (18).

40. hráčka světa Nosková se příští týden ve světovém žebříčku propadne minimálně o devět příček, a to i v případě triumfu. Ve druhém kole narazí v prvním vzájemném střetnutí na Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Z českých tenistek se v Brisbane představí ještě trojnásobná šampionka Karolína Plíšková, jež měla v prvním kole volný los. Sezonu odšpuntuje ve středu soubojem bývalých světových jedniček proti po mateřské pauze se vracející Japonce Naomi Ósakaové.

Největšími favoritkami jsou finalistky loňského Australian Open Aryna Sabalenková a Jelena Rybakinová.

Výsledky turnaje WTA 500 v Brisbane