Ósakaová se k tenisu vrátí hned na začátku sezony, přislíbila účast v Brisbane

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ósakaová se k tenisu vrátí hned na začátku sezony, přislíbila účast v Brisbane

Ósakaová se k tenisu vrátí hned na začátku nové sezony.
Ósakaová se k tenisu vrátí hned na začátku nové sezony.AFP
Čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová (26) má zřejmě v plánu odehrát celou nadcházející sezonu. Bývalá světová jednička příslíbila účast hned na prvním podniku roku v Brisbane, který je na programu od 31. prosince do 7. ledna. Informaci potvrdily webové stránky turnaje i samotné WTA a na příspěvek na platformě X reagovala sama japonská hvězda.

Ósakaová odehrála poslední soutěžní zápas loni v září na domácí půdě v Tokiu, kde ale absolvovala jediný game. V prvním kole jí totiž po pár minutách vzdala Darja Savilleová a k dalšímu utkání už nenastoupila. Následně oznámila těhotenství a letos v červenci přivedla na svět dceru Shai.

"Moc se těším, až budu zpátky na kurtu a zase hrát soutěžní zápasy. Ráda sezonu zahajuju právě v Brisbane a nemůžu se návratu dočkat," řekla semifinalistka australské akce WTA 500 z let 2019 a 2020.

Po vystoupení v Brisbane se pokusí potřetí ovládnout Australian Open. Bývalá světová jednička sice momentálně nefiguruje v žebříčku, nicméně od pořadatelů má slíbenou divokou kartu do hlavní soutěže. Úvodní grandslam sezony sezony startuje 14. ledna.

V Brisbane nebude jedinou hvězdou. Start potvrdila také další dvojnásobná vítězka Australian Open a bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, která v Queensland Tennis Centre dvakrát triumfovala. Na souběžně hraném mužském podniku ATP 250 budou účinkovat trojnásobný grandslamový šampion a někdejší lídr žebříčku Andy Murray, Grigor Dimitrov či vycházející hvězda Holger Rune.