Tennis Tracker: Slovinky přepisují historii, poprvé se probojovaly do semifinále BJK Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Slovinky přepisují historii, poprvé se probojovaly do semifinále BJK Cupu

Slovinky si i díky Kaje Juvanové poprvé zahrají semifinále Billie Jean King Cupu.
Slovinky si i díky Kaje Juvanové poprvé zahrají semifinále Billie Jean King Cupu.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 10. listopadu?
Moment dne ATP ze zápasu Pavel Kotov – Adrian Mannarino
Livesport

21:09 – České tenistky potřetí v řadě vyhrály vzájemný souboj s Američankami a znovu po roce postoupily do semifinále Billie Jean King Cupu. Obrat v Seville dokonaly sedminásobné grandslamové vítězky Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou (27), které porazily 6:3, 7:5 Daniellu Collinsovou s Taylor Townsendovou. O první finále po pěti letech si jedenáctinásobné šampionky zahrají s Kanaďankami.

19:13 – Souboj českých tenistek s Američankami o postup do semifinále Billie Jean King Cupu v Seville rozhodne za stavu 1:1 čtyřhra. Češky do hry o 1. místo ve skupině finálového turnaje vrátila Markéta Vondroušová, jež v souboji grandslamových šampionek deklasovala dvakrát 6:1 Sofii Keninovou po návratu z Turnaje mistryň přerušila sérii pěti porážek a naopak v týmové soutěži vyhrála 11. zápas v řadě.

18:38Adrian Mannarino na halové akci ATP 250 v bulharské Sofii porazil bez ztráty podáná 6:2, 7:6 Pavla Kotova a poprvé v kariéře postoupil čtyřikrát během jedné sezony do finále. V nich má bilanci 4:10, o již třetí letošní titul si 35letý Francouz zahraje s britským maldíkem Jackem Draperem (h2h 0:0).

17:42 – České tenistky nezačaly přímý souboj o postup do semifinále na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu ve španělské Seville dobře. Kateřina Siniaková v úvodní dvouhře nestačila 3:6, 2:6 na Danielle Collinsovou. Jedenáctinásobné šampionky tak budou muset duel se Spojenými státy otáčet, stav utkání se pokusí srovnat wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová proti Sofii Keninové.

16:59Alexander Ševčenko se v tomto týdnu v Métách poprvé v kariéře probojoval do semifinále turnajů ATP, porazil v něm 6:4, 6:4 domácího Pierra-Huguese Herberta a v sobotu absolvuje své největší finále. O nejcennější trofej bude usilovat v souboji s Fabiem Fogninim, nebo dalším domácím zástupcem Ugem Humbertem.

16:40Jack Draper přehrál v sofijské hale 6:3, 6:4 Jana-Lennarda Struffa, poprvé v kariéře postoupil do finále turnajů ATP a protáhl svou aktuální neporazitelnost už na devět zápasů. O svůj největší titul zabojuje proti Pavlovi Kotovovi, nebo Adrianovi Mannarinovi.

Sestřih zápasu Jack Draper – Jan-Lennard Struff.
Livesport

15:35 – Přímý souboj o postup do semifinále mezi Českem a USA na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu rozehrají Kateřina Siniaková s Danielle Collinsovou. Po nich nastoupí wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se Sofií Keninovou. Do čtyřhry jsou zatím nahlášeny Siniaková s Barborou Krejčíkovou a Sloane Stephensová s Taylor Townsendovou.

14:25 – České juniorky jsou v letošním ročníku Billie Jean King Cupu stále neporaženy. Čtvrtfinále s Japonskem zvládly ve španělské Córdobě už po dvouhrách, ve dvou setech zvítězila Alena Kovačková i Laura Samsonová. Pokud v semifinále porazí Švédsko, nebo Velkou Británii, zahrají si už ve čtvrtém ročníku po sobě o titul.

12:56 – Nasazená jednička Brenda Fruhvirtová zdolala na akci W40 v Řecku 6:3, 7:5 domácí Michaelu Lakiovou a zahraje si o své 14. profesionální finále, ve kterých je neporažená. Šestnáctiletá Češka se v semifinále utká se Španělkou Leyre Romerovou.

12:54Tamara Zidanšeková získala na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu potřebný set proti Kazachstánu a navzdory skreči za stavu 6:2, 2:6 proti Julii Putincevové zajistila Slovinsku premiérovou účast v semifinále nejprestižnější ženské týmové soutěže. Rozhodující čtyřhra už nebude mít na pořadí ve skupině vliv. Slovinky se v semifinále utkají s Itálií, Kanada čeká na vítěze odpoledního souboje mezi Českem a USA.

12:30Adam Pavlásek s Arielem Beharem měli v Sofii na dosah své druhé společné finále na turnajích ATP. Česko-uruguayský pár v semifinále podlehl 5:7, 4:6 nasazeným trojkám Julianovi Cashovi a Nikolovi Mektičovi.

11:16Kaja Juvanová deklasovala v úvodní dvouhře mezi Slovinskem a Kazachstánem 6:1, 6:0 deblovou specialistku Annu Danilinovou a příblížila svou zemi k postupu do semifinále na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu. O něm může rozhodnout už Tamara Zidanšeková v duelu s Julií Putincevovou.

06:00 – Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová potvrdila svůj plánovaný comeback na začátku nové sezony. Čtyřnásobná grandslamová šampionka ve dvouhře se v lednu vrátí k tenisu na turnaji WTA 500 v australském Brisbane, který je jednou z příprav na Australian Open. Šestadvacetiletá Japonka překvapivě odstoupila z loňského Australian Open, než později odhalila, že je těhotná.

"Jsem opravdu nadšená z toho, že se vrátím na kurt a budu soutěžit. Vždy miluji začátek sezony v Brisbane a nemůžu se dočkat, až se vrátím," uvedla v prohlášení dvojnásobná vítězka Australian Open a US Open.

01:00 – Kanadské tenistky poprvé od roku 1988 a podruhé v historii postoupily do semifinále Billie Jean King Cupu (dříve Fed Cupu). Ve španělské Seville po výhře 3:0 nad domácím výběrem porazily 3:0 i Polky, když na singlové úspěchy osmnáctileté Mariny Stakusicové a Leylah Fernandezové znovu navázaly ve čtyřhře Eugenie Bouchardová a Gabriela Dabrowská.