Wozniacká po pěti letech vyhrála zápas na antuce, v Charlestonu ztratila jediný game

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Wozniacká po pěti letech vyhrála zápas na antuce, v Charlestonu ztratila jediný game

Caroline Wozniacká prožila vítězný návrat do Charlestonu
Caroline Wozniacká prožila vítězný návrat do CharlestonuProfimedia
Caroline Wozniacká (33) se poprvé od finálové porážky v roce 2019 vrátila na antukový turnaj WTA 500 v americkém Charlestonu a ukončila stejně dlouhé čekání na antukové vítězství. Fanouškům se dánská šampionka z roku 2011 připomněla suverénním výkonem, když domácí náhradnici McCartney Kesslerovou (24) deklasovala 6:0, 6:1.

Wozniacká – Kesslerová 6:0, 6:1

Caroline Wozniacká na předchozí akci v Miami skončila po nevyužití mečbolu a předtím v Indian Wells skrečovala kvůli potížím s nohou. Nyní v Charlestonu si ale spravila chuť a turnaj odstartovala jednoznačnou výhrou. Neúspěšnou kvalifikantku McCartney Kesslerovou deklasovala za 61 minut hry 6:0, 6:1.

Třiatřicetiletá Dánka vstoupila do utkání aktivně a americké náhradnici ze druhé světové stovky nadělila kanára. Na začátku druhého setu sice neudržela podání, ale vzápětí získala znovu šest her po sobě a zaznamenala svou nejjednoznačnější výhru po svém loňském comebacku.

Statistiky zápasu Caroline Wozniacká – Mccartney Kesslerová
Statistiky zápasu Caroline Wozniacká – Mccartney KesslerováLivesport

Bývalá světová jednička Wozniacká, která loni v létě po porodu dvou dětí a více než třech letech obnovila kariéru, odehrála první zápas na antuce od Roland Garros 2019 a vyhrála na ní poprvé od 6. dubna 2019. Tehdy právě v Charlestonu postoupila do finále.

"Už je to nějaký pátek, co jsem hrála na antuce naposledy. Ale myslím, že jsem odehrála dobrý zápas. Na kurtu jsem se cítila dobře a těším se na další kolo," řekla Wozniackágrandslamová šampionka . 

Ve druhém kole se vítězka ročníku 2011 střetne s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou, proti které na předchozím turnaji v Miami neproměnila mečbol.

Nejvýše nasazenými jsou domácí Jessica Pegulaová a tuniská obhájkyně titulu Ons Jabeurová. České tenistky letos v hlavní soutěži nestartují.

Výsledky turnaje WTA 500 v Charlestonu