Wozniacká znovu prohrála s Kalininovou, Azarenková v deštivém Charlestonu nezaváhala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Wozniacká znovu prohrála s Kalininovou, Azarenková v deštivém Charlestonu nezaváhala

Caroline Wozniacká si čtvrté finále v Charlestonu nezahraje.
Caroline Wozniacká si čtvrté finále v Charlestonu nezahraje.Profimedia
Ve středu se v deštěm dlouho bičovaném Charlestonu představily dvě bývalé světové jedničky a tenisové maminky. Zatímco bývalá šampionka Caroline Wozniacká (33) z Dánska nestačila na druhé akci po sobě na Ukrajinku Anhelinu Kalininovou (27), Běloruska Viktoria Azarenková (34) nedala šanci Italce Elisabettě Cocciarettové (23).

Wozniacká – Kalininová 2:6, 3.6

Caroline Wozniacká na pátém ze šesti letošních turnajů nevyhrála víc jak jeden zápas a na druhé akci po sobě skončila ve druhém kole na raketě Anheliny Kalininové. Zatímco před dvěma týdny v Miami prohrála až po třísetové bitvě a nevyužití mečbolu, v Charlestonu byla bez šance a Ukrajince podlehla po 81 minutách hry hladce 2:6, 3:6. 

Třiatřicetiletá Dánka, která loni v létě po porodu dvou dětí a více než třech letech obnovila kariéru, hrála první antukový turnaj od Roland Garros 2019 a v prvním kole ztratila jediný game s Mccartney Kesslerovou. Ve druhém utkání, které kvůli dešti začalo o téměř sedm hodin později, ale nastoupila se zabandážovaným levým lýtkem a se zdravotní indispozicí na 33. hráčku světa Kalininovou nestačila. 

Statistiky zápasu Caroline Wozniacká – Anhelina Kalininová
Statistiky zápasu Caroline Wozniacká – Anhelina KalininováLivesport

O šest let mladší Ukrajince dokázala sebrat podání až v samotném závěru, kdy proměnila hned první brejkbol, ale vzápětí již popáté neudržela svůj servis a turnaj, který před 13 lety vyhrála a celkem třikrát si na něm zahrála finále, pro ni poprvé skončil před branami čtvrtfinále.

"V Miami jsme hrály 3 hodiny a 20 minut a bylo to hodně náročné. Ona měla mečbol a já byla celý zápas dole... Dnes tu byl zcela jiný povrch a já na antuce využila své silnější stránky lépe než v Miami," řekla Kalininová, jež si loni na antuce zahrála finále turnaje WTA 1000 v Římě.

Kalininová si o postup do čtvrtfinále zahraje s další bývalou šampionkou Darjou Kasatkinovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1:3. Ruská vítězka z roku 2017 v oblíbeném Charlestonu, kde při žádné ze čtyř předchozích účastí nechyběla ve čtvrtfinále, poprvé v sezoně dostala kanára, ale potřetí v kariéře a poprvé proti jiné soupeřce než Angelique Kerberové dokázala takový zápas vyhrát. Světová jedenáctka zdolala domácí Ashlyn Kruegerovou 6:3, 0:6, 6:1.

Azarenková – Cocciarettová 6:1, 6:2

Naopak další bývalá světová jednička Viktoria Azarenková se na pětistovce v Charlestonu s rozmary počasí úspěšně vyrovnala. Italku Elisabettu Cocciarettovou, která před třemi týdny v Jižní Karolíně ovládla podnik WTA 125k, v prvním letošním vystoupení na antuce deklasovala 6:1, 6:2. Zápas sledoval i její sedmiletý syn Leo.

Čtyřiatřicetiletá Běloruska v Charlestonu debutovala již v roce 2008, letos ale na netradiční zelené antuce v Jižní Karolíně startuje teprve počtvrté a zabojuje o premiérové čtvrtfinále. Její osmifinálovou soupeřkou bude domácí Taylor Townsendová (H2H 0:0).

Američanka ve druhém kole porazila 7:5, 6:2 světovou patnáctku Jekatěrinu Alexandrovovou, jež v prvním letošním utkání na antuce nenavázala na týden staré výhry nad světovou jedničkou Igou Šwiatekovou či Jessikou Pegulaovou, a Rusce oplatila dvě loňské třísetové porážky.

Navarrová – Volynetsová 6:1, 6:1

Světová dvacítka Emma Navarrová i na 9. letošním turnaji porazila svou úvodní soupeřku. Na domácí půdě v Charlestonu dvaadvacetiletá Američanka deklasovala v prvním zápase na antuce dvakrát 6:1 krajanku Katie Volynetsovou, jež měla v nohách předchozí nejdelší zápas sezony, a připsala si již 21. výhru v sezoně. O čtvrtfinále se utká s Rumunkou Jaqueline Cristianovou (H2H 0:0).

Středeční program začal kvůli dešti s téměř sedmihodinovým zpožděním až v 17:45 a čtyři zápasy třetího kola byly odloženy na čtvrtek. Na kurt se vůbec nedostaly Elina Svitolinová či Sloane Stephensová a diváci se nedočkali ani šlágru mezi obhájkyní titulu Ons Jabeurovou a rozjetou šampionkou z Miami Danielle Collinsovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Charlestonu