Sinner si užívá post světové dvojky. Nikdy nevíte, jestli to není naposledy, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner si užívá post světové dvojky. Nikdy nevíte, jestli to není naposledy, říká

Sinner s trofejí za triumf na turnaji v Miami.
Sinner s trofejí za triumf na turnaji v Miami.TASR
Jannik Sinner (22) si užívá každý okamžik svého senzačního startu do aktuální sezony. V nedělním finále Miami Open porazil Grigora Dimitrova (32) a získal už třetí letošní titul. Ve formě hrající Ital povolil soupeři uhrát pouhé čtyři hry a užívá se post světové dvojky.

Sinner v semifinále vyprovodil Daniila Medveděva a ve finále i Dimitrova, čímž vylepšil svou letošní bilanci na 22-1 a poprvé se posunul na druhé místo světového žebříčku. "Je to výjimečný okamžik," přiznal po zisku svého druhého titulu z turnajů Masters 1000 v kariéře.

"Nikdy nevíte, jestli je to naposledy, nebo ne. Úspěch je potřeba si užít, ale teď přichází nová, úplně jiná kapitola, antuková sezona. Uvidíme, jak budu hrát. Ale dosavadní sezona na tvrdém povrchu byla rozhodně velmi dobrá," dodal.

Sestřih finále v Miami

Sestřih zápasu Dimitrov – Sinner.
Livesport

Sinner je díky zlepšenému podání a učebnicovým úderům v laufu. V lednu vyhrál Australian Open a u jednoho grandslamového triumfu podel všeho nezůstane. Jeho jediná letošní prohra přišla v semifinále v Indian Wells s Carlosem Alcarazem, nyní se však Španěl podívá italskému soupeři v žebříčku ATP na záda.

"Být dvojkou je úžasný pocit. Nikdy jsem si nemyslel, že se dostanu tak daleko. Pocházím z úplně normální rodiny, můj táta stále pracuje, stejně jako moje máma. Pro mě je sport jedna věc a život něco jiného," prohlásil rodák ze San Cancida.

Důvodů k úsměvu měl Sinner po finále více.
Důvodů k úsměvu měl Sinner po finále více.TASR

Sinnerův trenér Darren Cahill o svém svěřenci pronesl: "Váží si  každého úspěchu, který nastane, ale zároveň zůstává nohama na zemi a ví, že je to jen sport, že je to jen tenisový zápas," řekl Cahill.

"Ve všem, co dělá, je profesionál. Užívá si života, je to normální kluk. Je spousta dobrých věcí, které se od něj můžeme naučit. Od Carlose také, myslím, že jsou si v mnoha ohledech velmi podobní," dodal.

Italský kouč vidí v nastupující generaci budoucnost tenisu. "Myslím, že tenis je v současné době ve skvělých rukou, když přicházejí takoví hráči. Oni a mnoho dalších ponesou pochodeň předchozí generace."

Dimitrov – Sinner 3:6, 1:6