Trápící se Auger-Aliassime po obratu porazil Berrettiniho a přestřihl šňůru čtyř porážek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trápící se Auger-Aliassime po obratu porazil Berrettiniho a přestřihl šňůru čtyř porážek

Aktualizováno
Třísetová bitva trvala dvě hodiny a dvacet minut.
Třísetová bitva trvala dvě hodiny a dvacet minut.AFP
Světová čtrnáctka Félix Auger-Aliassime (23) si podruhé a opět na Masters 1000 v Cincinnati poradil s Matteem Berrettinim (27). V úvodním kole kanadský čtvrtfinalista posledních dvou ročníků zvítězil po obratu 4:6, 6:2, 6:3, ukončil sérii čtyř porážek a připsal si teprve druhé vítězství od konce března. Ve druhém kole narazí na Francouze Adriana Mannarina, s nímž je poprvé přihlášen do čtyřhry.

Berrettini – Auger-Aliassime 6:4, 2:6, 3:6

Félix Auger-Aliassime od konce března prohrál sedm z osmi duelů, byť byl většinou výrazným papírovým favoritem, a porazit za tu dobu dokázal jen člena druhé světové stovky. A ideálně neodstartoval ani v Cincinnati, kde v posledních dvou letech nechyběl ve čtvrtfinále. 

Souboj s Matteem Berrettinim začal kvůli dešti s téměř tříhodinovým zpožděním a kanadský tenista prohrál první set. V dalším průběhu si ale pohlídal všechny servisy a vývoj otočil. Po 2 hodinách a 20 minutách zvítězil 4:6, 6:2, 6:3 a po dvou porážkách na trávě v Ohiu během dvou let vyrovnal vzájemnou bilanci na 2:2. Poprvé o pět let staršího Itala porazil v roce 2021.

Sestřih utkání Berrettini – Auger-Aliassime.
Livesport

"Je to pro mě velké vítězství. Tento rok je těžký, potýkám se s novými věcmi a za každé vítězství jsem šťastný. Turnaj teprve začíná, chci jít dál, pořád mám velké ambice, ale nikdy jsem o sobě nepochyboval," řekl Auger-Aliassime po přerušení série čtyř porážek.

Ve druhém kole třiadvacetiletý Kanaďan narazí poprvé na Adriana Mannarina. S o dvanáct let starším Francouzem je paradoxně přihlášen poprvé do soutěže deblistů.

Rozhovor s Félixem Augerem-Aliassimem
Livesport

Světová jednička Carlos Alcaraz vykročí za bojem o udržení postu světové jedničky prvním zápasem proti Jordanu Thompsonovi. Australský kvalifikant v úvodním kole zdolal ve dvou tie-breacích domácího veterána Johna Isnera a vzájemnou bilanci upravil na 2:3.

Velká část pondělní programu se neodehrála kvůli dešti. Game od postupu je Stan Wawrinka, jenž vede nad Američanem Brandonem Nakashimou 5:2 ve třetím setu. Za stavu 7:6 a 4:3 bylo přerušeno utkání chorvatského obhájce titulu Borny Čoriče s domácím Sebastianem Kordou

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Cincinnati