Svrčina v Zhuhai na první čtvrtfinále nedosáhl. Ve druhém kole podlehl Etcheverrymu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Svrčina v Zhuhai na první čtvrtfinále nedosáhl. Ve druhém kole podlehl Etcheverrymu

Dalibor Svrčina v Zhuhai skončil ve druhém kole na raketě Argentince Etcheverryho
Dalibor Svrčina v Zhuhai skončil ve druhém kole na raketě Argentince EtcheverryhoProfimedia
Dalibor Svrčina (20) končí i na své druhé akci na hlavním okruhu ve druhém kole. Na podniku ATP 250 v čínském Zhuhai český mladík nestačil na pátého nasazeného Tomáse Martína Etcheverryho (24), zkušenějšímu Argentinci podlehl 2:6, 3:6.

Svrčina –⁠ Etcheverry 2:6, 3:6 

Dalibor Svrčina si hlavní soutěž na nejvyšší tour vyzkoušel poprvé na letošním Australian Open a hned se z kvalifikace dostal až do druhého kola. V následujících měsících však zaznamenal už jen dva uspokojivé výsledky na challengerech (triumf v Prostějově a finále v Tampere).

Na okruhu ATP se podruhé představil až tento týden a také v čínském Zhuhai začal vítězstvím, když si poradil s domácím veteránem Zhe Liem.

Sestřih zápasu Svrčina –⁠ Etcheverry.
Livesport

V boji o první čtvrtfinále už ale neuspěl. Dvacetiletý Čech v sobotu ve druhém kole podlehl nasazené pětce Tomási Martínovi Etcheverrymu z Argentiny. S 35. hráčem světa a čtvrtfinalistou letošního Roland Garros prohrál 2:6, 3:6.

"Byl to pro mě neuvěřitelný zápas. Jsem moc rád, že jsem v tady v Zhuhai, v Číně jsem vůbec poprvé. Minulý týden jsme hráli Davis Cupu v Argentině a slavili jsme vítězství. Teď jsem tady a jsem opravdu šťastný," komentoval Etcheverry své vítězství.

Rozhovor s Tomásem Martínem Etcheverrym
Livesport

Antukový specialista Etcheverry v Zhuhai poprvé na turnaji ATP na tvrdém povrchu vyhrál dva zápasy po sobě a postoupil do čtvrtfinále. V něm ho čeká Američan Sebastian Korda.

167. hráč světa Svrčina by se nyní měl přesunout do Jižní Ameriky, kde ho čekají antukové challengery v brazilském Campinas či argentinském Buenos Aires.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Zhuhai